Home

Nieuws 3 reacties

Arabieren kopen Servische boerderijen

Belgrado - Een bedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten, Al Dahra, investeert 400 miljoen dollar (312 miljoen euro) in het kopen en uitbreiden van acht failliete Servische boerderijen. Dat heeft het Servische ministerie van financiën bekendgemaakt. De deal volgt een dag nadat het Abu Dhabi Development Fund eenzelfde bedrag investeerde in de Servische landbouw, met als doel de levering van voedsel zeker te stellen.

Het ministerie benadrukt dat het om twee aparte investeringen gaat en om de belangrijkste impuls voor de Servische landbouw in decennia. De deals zijn bekendgemaakt tijdens een bezoek van de Servische minister van financiën Mladjan Dinkic aan de Verenigde Arabische Emiraten, waar naast Abu Dhabi ook Dubai en enkele mini-emiraten toe behoren.
Servië zoekt actief naar potentiële investeerders voor haar nog weinig moderne landbouw in de rijke Golfstaten, China en Rusland. De landbouw was vorig jaar goed voor 20 procent van de Servische exporten. De regering in Belgrado wil de productie opvoeren door dit jaar landbouwsubsidies 25 procent te verhogen. Daarmee komt het landbouwbudget op bijna 4 procent van de totale Servische begroting.  
Dinkic maakte ook bekend dat luchtvaartmaatschappij Etihad een strategisch partnerschap aangaat met het noodlijdende JAT Airways in Servië.

Laatste reacties

  • geen boer

    Serviërs voelen zich nogal een Herrenvolk, niet vies van een etnische zuivering meer of minder. Ergens komt dit over als een afgang, dit.

  • agratax2

    geen boer. Inderdaad eerst de moslim buren met alle (on)geoorloofde middelen bestrijden. onze militairen zitten nog met trauma's vanwege de Servische moordlusten. Maar nu de economie even tegen zit worden met veel tamtam de Islamitische olie dollars binnen gehaald, samen met de Islam. Hoe zout wensen we het te eten in Europa? Hebben moderne leiders dan geen enkel zelfrespect en gaan ze alleen voor rijkdom. De Oost Europese mentaliteit kennend zal er nog wel en zak(je) dollars van de kar vallen. Het ergste vind ik dat we dit soort regeringen toestaan in Brussel mee te vergaderen over onze toekomst en tegelijk vragen ze om investeringssteun uit de Euro pot omdat ze eind vorig eeuw eerst hun land compleet in de vernieling hebben geholpen.

  • Piet, Midden-Europa

    Ja zo gaat dat @agratax1, ''geld wat dom is maakt RECHT wat KROM is'' en ja ge hebt gelijk ; ''het HEMD is nader dan de ROK'' ook in Servie !!!... Ik ben benieuwd hoe deze zaken zich ontwikkelen, als zij (de Arabieren) het doen zoals de Chinezen in Afrika. Dan komen er nog een portie Pakistani achteraan, om het werk te doen !!!... Daar zal de servische bevolking slechts gedeeltelijk voor in aanmerking komen. Denkt o.g.t.

Of registreer je om te kunnen reageren.