Home

Nieuws 1021 x bekeken

Antibiotica-wet van Aigner lijdt schipbreuk in Bondsraad

Berlijn - De nieuwe door de Duitse landbouwminister Ilse Aigner beoogde wetgeving die de antibiotica-inzet in de veehouderij moet indammen, is door de Bondsraad vrijdag niet aanvaard. De deelstatenkamer van het parlement was in meerderheid de mening toegedaan dat de bedoelde wetgeving niet afdoende is.

De bezwaren komen erop neer dat de veehouders en de veterinairen nog te veel vrijheid houden bij de inzet. Ook de informatie over wie wat, waar en wanneer antibiotica gebruikt is niet transparant genoeg, zo meent de rood-groene meerderheid in de Bondsraad. In de Bondsdag is rood-groen nog in de minderheid, maar in het najaar zijn er verkiezingen. Niettemin zegt rood-groen te hopen dat er nog voor die tijd een regeling uit de bus komt die de goedkeuring van iedereen kan wegdragen. Of dat lukt hangt af van de nu verplichte procedure in de zg. Bemiddelingscommissie van de twee parlementskamers.

Of registreer je om te kunnen reageren.