Home

Nieuws

Agravis verbetert dit jaar eigen investeringsrecord

Münster - De Duitse landbouwhandels- en dienstverleningscoöperatie Agravis Raiffeisen investeert dit jaar 70 miljoen euro in de optimalisering en uitbouw van het bedrijf. Dat heeft het concern vandaag meegedeeld bij de presentatie van de jaarcijfers 2012.

Volgens directietopman Clemens Grosse Frie is het te investeren bedrag een record voor de in Münster en Hannover zetelende onderneming. De grootste investering vergt afzonderlijk bekeken de bouw van een nieuwe graanopslagaccomodatie in Kyritz in deelstaat Brandenburg.

Agravis bevestigt met de definitieve jaarcijfers het positieve beeld dat al in januari werd geschetst op basis van een ruwe schatting. De cijfers blijken zelfs nog iets beter. De omzet steeg met 10 procent naar 7,1 miljard euro, onder meer vanwege de hogere prijzen op de grondstoffenmarkten. Het resultaat voor belastingen nam met 3 procent toe naar 50 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.