Home

Nieuws 4845 x bekeken 13 reacties

67 bedrijven in 2012 failliet

Den Haag - In 2012 zijn 67 bedrijven failliet gegaan in de agrarische sector, waarvan 9 eenmanszaken en 58 overige bedrijfsvormen.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend. In 2010 telde het CBS in de agrarische sector nog 115 faillissementen. In totaal telde het CBS 7.400 faillissementen in het afgelopen jaar. Het hoogste aantal faillissementen ooit. De zwaarste klappen vallen in de bouw en de detailhandel.

Laatste reacties

 • drientje

  En hoeveel bedrijven zouden er overgenomen zijn door de zogezegde 'lijkenpikkers' .

 • jan67

  ja overheid goed bezig!!! maar uitbreiding natuur gaat door daar geld genoeg voor blijkbaar stelletje blinde vinken nl moet blijkbaar naar de klote

 • Dutchdeutz

  jan67, daar zijn ze al decennia lang mee bezig, zie Fokker, KLM, en andere 'mega' bedrijven die of overgenomen zijn door buitenlandse bedrijven of gewoon om zeep zijn geholpen.

 • jan67

  klopt maar rollen nu zo langzaam aan wel naar de financieele afgrond wanneer zal het gezonde verstand komen als het te laat is??? nou zolang wacht ik niet met een beetje geld mee wordt jij in diverse landen buiten europa met open armen ontvangen met een rente van 20% die je kunt krijgen en waar het stukken goedkoper leven is 1 nadeel leven standaard is wat lager maar dat krijgen we hier ook op deze manier nou ja we kijken het nog even aan!!!

 • jordi 1455

  alles wordt duurder maar we verdienen nog steeds hetzelfde of minder of helemaal niks meer, waar gaat het heen met Nederland. Als we de afgrond zijn ingerold wat gebeurt er dan? een heksenjacht op politici?

 • jan67

  dan krijg je dat mensen op iemand gaan stemmen die radicaal is en dat is heel gevaarlijk

 • politiek

  IS DE LANDBOUW AL GEHEEL FAILLIET
  Dat was ook een een vraag onlangs tijdens discussie De Bali in Amsterdam. Ook de LTO voorzitter kon er op reageren.
  Zonder meer is het geen gezonde markt meer als je zo afhankelijk bent van subsidie,s en Overheidsondersteuning. Iets wat de landbouw zelf eigenlijk ook niet wilt. De eerlijke markt waar de Overheid ( en landbouw) naar toe wil van vraag en aan bod werkt niet in Nederland. Winstmarges zijn verdeelt van ongeveer 0 % voor de boer , 8 % voor de handel en 16 % voor de super. Dat moet eerlijker kunnen. Ook de consument moet de portemonee trekken voor het eerlijke , duurzame en veilige product. Niet dus alleen naar kijken in de schappen , maar daadwerkelijk afrekenen aan de kassa ervoor. Voor de boeren die niet voor dit systeem kiezen, die kiezen in weze ook voor het produceren voor de wereldmarktprijs . De vraag was wel of dat in Nederland behoord te gebeuren.

 • agratax2

  Het constateren dat maakindustrie Nederland langzaam en zeker verlaat is één. Leuk voor de statistieken en de onderzoekers, belangrijker is te achter halen 'Waarom dit gebeurt' en daarna te zorgen dat het niet wordt tot een epidemie met als gevolg een nationaal bankroet. Ik kan tot nu toe niet anders concluderen dan dat een Vrije Wereldmarkt economisch levensgevaarlijk is voor de landen met hoge loonkosten en tevens het globale milieu niet ten goede komt. De tot nu toe goedkoop producerende landen, nemen het niet erg nauw met >schone< productie en terug dringen van >kinderarbeid<. Daar komt nog bij dat er voor transport van al deze 'goedkope' producten veel brandstof nodig is die de nodige milieu vervuiling geeft.

 • jordi 1455

  agratax1 de Nederlandse overheid jaagt een hoop industrie en boeren het land door middel van regels, wetten en bureaucratie. Overigens is Nederland nummer 1 in het geld over de balk smijten en met name voor natuuraanleg en onderhoud terwijl het geld beter naar de landbouw en kan daardoor de export veilig worden gesteld. Nederland moet er voor zorgen dat er meer geld naar Nederland komt en minder naar het buitenland gaat.

 • awhurenkamp1

  jordi 1455 stem dan p.v.v.

 • passat

  Altijd maar klagen die boeren ze kopen grond voor prijzen die ontzettend hoog zijn rijden met de nieuswte tractoren zie maar bij demonstraties en in de winter hebben ze niks te doen en in de zomer laten ze alles doen door de loonwerker dus waar is het probleem?????

 • Flyinghollander

  passat dus nieuwe trekker staat voor welwaart? Misschien lease?
  Ben het mee eens dat het misschien niet de meest handig inverstering is,maar wat kan wel real op een melkvee/akkerbedrijf? Rendement op eigen vermogen is hoeveel procent? (positief of negatief?).

 • sybrenm1

  @Passat, wat een flauwe reactie. Je scheert alles over een kam. @Jordi, het is niet alleen in Nederland slecht, hier in USA is het niet veel beter. De regering gooit geld over de balk en ze kunnen nog niet eens een budget overeenkomen. En daardoor krijg je die vervelende zeurkousen van de tea party en fox news die alles zwart wit zien.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.