Home

Nieuws 2 reacties

Weer lichte aardbeving in gasgebied Groningen

De Bilt - Opnieuw een lichte aardbeving (kracht 2,0) in de provincie Groningen, vrijdagmiddag. Het epicentrum lag bij het dorp Wirdum in de gemeente Loppersum. In dat gebied wordt veel gas gewonnen. Mensen kunnen zulke schokken net voelen. Dat meldde het KNMI.

In Groningen zijn deze maand al 17 aardbevingen en trillingen geweest. Vier daarvan waren sterker dan die van vrijdagmiddag. De zwaarste beving van deze maand, op 7 februari, had een kracht van 3,2. Veel Groningers meldden daarna dat er scheuren in hun muren waren ontstaan. Sommige aardbevingen zijn daarentegen zo licht dat ze niet worden gevoeld. Ze richten ook geen schade aan.

Laatste reacties

  • wg

    de rest van ned zit warm en hier krijg je scheuren en niet van de droogte

  • mtsvanaaken

    loopt het water in de sloot nog de goede kant uit?

Of registreer je om te kunnen reageren.