Home

Nieuws 4 reacties

Waterschap controleert op uitrijden mest

Heerhugowaard - Het Hoogheemraadschap Noorderkwartier in Noord-Holland gaat extra controleren op het uitrijden van mest.

Het waterschap let onder meer op uitrijden langs sloten en watergangen. Bij het uitrijden van mest moet de mestinjecteur enige afstand houden van de insteek van de sloot, zodat de mest niet in de sloot terecht kan komen.

Overtreding van de regels kan een proces-verbaal van het waterschap opleveren, en ook een korting op het toeslagrecht. Het waterschap geeft de melding door aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die daarvan weer melding maakt bij de EU-desk, waar de subsidies worden verstrekt aan de landbouw.

In het werkgebied van het hoogheemraadschap zijn ongeveer 2.000 veehouderijbedrijven.

Laatste reacties

 • abtje

  Vroeger werkte het waterschap samen met de boeren om hun taken te volbrengen, ja dat was vroeger...
  Nu voelen ze zich verheven boven het gepeupel...

 • henk fledderus

  dingen die ze al verzinnen om aan het werk te blijven...

 • boelenham

  Wij financieren het waterschap ,en als dank worden we verraden, door het waterschap ,zij melden overtredingen namelijk bij de vwa
  Zij bijten in feite in de hand die hen voed,
  gedragsproblemen als gevolg van inteelt noemt men dit in fokkerijkringen

 • hoekstra811

  zo is het helemaal boelenham,het zijn zowat allemaal linkse losers waar geen passend werk voor te vinden was en dat krijgt dan een betaald baantje bij de overheid,of wat daar voor door moet gaan.Kunnen ze ook goedkope boodschappen doen en drie keer per jaar op vakantie met een milieu vervuilend vliegtuig...

Of registreer je om te kunnen reageren.