Home

Nieuws 364 x bekeken

Verlies Kellogg kleiner dan vorig jaar

Battle Creek - Kellogg was het vierde kwartaal van 2012 fors minder verliesgevend dan een jaar eerder. Kwam de Amerikaanse producent van ontbijtgranen in 2011 nog 195 miljoen dollar "tekort", nu bleef de schade beperkt tot 32 miljoen dollar (23,6 miljoen euro miljoen euro).

Het verlies is vooral te danken aan opgelopen pensioenkosten en hogere kosten vanwege het opbouwen van het merk. Dat het verlies kleiner uitvalt komt vooral door de winstgevendheid van chipsproducent Pringles, dat vorig jaar is overgenomen.

Het bedrijf uit Michigan zag de verkopen op jaarbasis 18 procent toenemen tot 3,6 miljard dollar (2,7 miljard euro). De omzet is bij aftrek van acquisities, verkoop van onderdelen en wisselkoerseffecten 5 procent toegenomen.
Voor 2013 voorziet Kellogg een winstgroei van 5 tot 7 procent terwijl de omzet in de ramingen 7 procent toeneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.