Home

Nieuws

Verkopen vleesvervanger Quorn flink omhoog

Londen - De Britse verkopen van de vleesvervanger Quorn zijn de laatste weken met zeker 15 procent toegenomen door het paardenvleesschandaal en alle publiciteit daarom heen. Daarnaast kopen de Britten momenteel ook meer vis en visproducten.

Quorn speelt zelf op de problemen in de vleeswereld in met een verklaring 'dat al onze producten gegarandeerd geen vlees bevatten'. Het bedrijf, dat drie productievestigingen heeft in Groot-Brittannië, onderstreept daarbij ook dat het zelf de belangrijkste ingrediënten voor haar maaltijden en maaltijdcomponenten maakt.
Intussen schuiven de Britse supermarkten de schuld voor de 'paardenvleesvervuiling' van zich af. Directeur Justin King van Sainsbury's, het derde grootwinkelbedrijf van het land: ''Je hoort nu veel beweren dat de supermarkten in hun voortdurende poging om de kosten omlaag te brengen hun leveranciers ertoe dwingen om minder te doen aan kwaliteit en controles. Ik ontken echter categorisch dat dat bij ons het geval is geweest.'' Ook zijn collega Andy Clarke stelt 'zelf geschokt te zijn door dit schandaal'. Beide winkelbazen benadrukken wel dat er het één en ander zal moeten veranderen in de keten rond vlees en vleesproducten. Clarke: ''De controles moeten aanzienlijk worden aangetrokken maar ik kan de consument verzekeren dat we de kosten daarvan niet op hem of haar zullen afwentelen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.