Home

Nieuws 1 reactie

Vakbond dreigt met acties Agrifirm

Apeldoorn –CNV Vakmensen dreigt Agrifirm Feed met acties. De vakbond verzet zich tegen het voornemen van het veevoerbedrijf transporten uit te besteden.

CNV Vakbonden stelt Agrifirm Feed een ultimatum tot 15 februari 12.00 uur. Wat voor acties daarna volgen wil CNV Vakmensen niet zeggen.

Bestuurder Frans van de Veen van CNV Vakmensen: “Agrifirm bezuinigt hier ten koste van de eigen mensen en daarmee gaan wij niet akkoord.” Het verschil tussen de huidige arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling bij Agrifirm Feed en bij externe transportondernemingen moet volgens CNV Vakmensen vijftien jaar worden gecompenseerd door Agrifirm.
De cao Beroepsgoederenvervoer is namelijk flexibeler en goedkoper. Daarnaast wil de bond tien jaar lang garanties over werkzekerheid voor de circa 120 chauffeurs en transportmedewerkers. Agrifirm Feed stelt volgens CNV Vakmensen dat transport geen kernactiviteit is. Vaak besteden bedrijven transport ook uit om flexibel te zijn. Bij lagere volumes hoeft men geen personeel onnodig aan het werk te houden of te ontslaan.
Agrifirm Feed was zelf niet direct in staat te reageren. In 2011 zette de onderneming 3,1 miljoen ton voer af.

Eén reactie

  • ed12345

    Hier ken ik meerdere gevallen waar dan de chauffeurs de mogelijkheid werd geboden de wagens zelf over te nemen met de financiele hulp van het bedrijf en als zelfstandige voor het desbetreffende bedrijf het vervoer te doen.In de meeste gevallen wil dat zeggen dat binnen enkele jaren er een paar zijn die dit prima redden en de rest overnemen In holland wil dat natuulijk wel zeggen dat ze een transport diploma moeten hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.