Home

Nieuws

Topman Barfuß Vion Duitsland ziet geen schade voor reputatie Nederlandse vleesbranche

Düsseldorf - De actuele vleesschandalen hebben geen negatieve invloed op de reputatie van Nederlandse vleesproducten bij de Duitse consument. Die overtuiging ventileert directietopman Norbert Barfuß van Vion Duitsland.

"Deze schandalen hebben een Europese dimensie. Ik zie in de openbaarheid, bij afnemers en consumenten geen negatieve touch richting Nederlandse vleesbranche. Ik zie ook niet, dat Nederlandse producten direct door de actuele schandalen getroffen zijn, alleen omdat een kennelijk criminele vleeshandelaar met het firmakantoor in Cyprus Nederlands staatsburger is," verklaart Barfuß. Volgens hem staat in Duitsland eerder ter discussie met welke markeringen de herkomst van het vlees met nog meer zekerheid kan worden gegarandeerd. "Daar heeft Vion in Duitsland met verscheidene vermarktingsprogramma's, zoals '100 % Bayern' voor een nationale discounter, een grote voorsprong op de branche."

Of registreer je om te kunnen reageren.