Home

Nieuws

Teruggehaald paardenvlees mag met nieuw etiket in verkoop

Den Haag - Producten die uit supermarkten zijn teruggehaald, omdat ze paardenvlees bevatten in plaats van rundvlees, mogen alsnog aan de consument worden verkocht. Voorwaarde is dat de producten van het juiste etiket worden voorzien. Dat zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Of producenten en leveranciers overgaan tot vernietigen of met nieuw etiket verkopen, is een keuze die bij de bedrijven ligt, aldus een woordvoerder van de NVWA. "De voedselveiligheid is niet in het geding. Het gaat hier om de juiste etiketten."

Het kan echter voor bedrijven te duur zijn om alle producten te voorzien van nieuwe etiketten. Daar komt bij dat met de terughaalactie ook de uiterste houdbaarheidsdata dichterbij zijn gekomen.
Gisteren werd bekend dat ook voedingsmiddelenconcern Nestlé heeft besloten producten terug te halen. Eerder had het bedrijf gemeld geen producten te hebben, waarin paardenvlees was verwerkt, terwijl alleen rundvlees op het etiket stond. Nestlé heeft de contracten verbroken van leveranciers van producten met verkeerde grondstofvermelding.

Of registreer je om te kunnen reageren.