Home

Nieuws

Smartphonebezit onder agrariërs stijgt

Dronten – Het aantal agrariërs dat een smartphone heeft is sinds begin 2012 met 67 procent toegenomen. Dat blijkt uit een telefonisch onderzoek van Prosu Databased Marketing onder 1.775 boeren en tuinders. Het smartphonebezit blijft volgens het bureau wel achter bij het gemiddelde in de maatschappij.

In maart 2012 had 15 procent van alle agrariërs een smartphone. Het percentage is opgelopen naar 25 procent. Het gemiddelde in Nederland is 58 procent, aldus Prosu, wijzend op onderzoek van de collega-marktonderzoekers van Telecompaper.
Bijna een derde van de boeren en tuinders zonder 'slimme' telefoon verwacht wel een dergelijke telefoon te bezitten binnen nu en drie jaar. In 2012 leefde deze verwachting bij 13 procent. Voor het onderzoek sprak Prosu met melkveehouders, varkenshouders, glastuinders, akkerbouwers en loonwerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.