Home

Nieuws 715 x bekeken

Samenwerking rond aardgasschade

Zwolle – Zes organisaties in Groningen, waaronder LTO Noord, gaan samenwerken in het kader van schade door gaswinning onder de naam Samenwerking Mijnbouwschade. Aanleiding zijn de voortdurende aardbevingen door gaswinning, het overleg is gestart na de zware aardbeving in Huizinga (Gr.) in augustus 2012. De samenwerking betreft in hoofdlijnen de veiligheid in het gebied, leefbaarheid, economie en communicatie.

De samenwerking betreft de Vereniging Groninger Bodem Beweging, Stichting Compensatie Bodemdaling, LTO Noord, Gronings Particulier Grondbezit, Groninger Dorpen en de Groninger Gemeenten.

Volgens Mijnbouwschade vraagt de huidige situatie om een ‘krachtig en eensgezind geluid vanuit het gebeid en een organisatie die namens het gebied een sterke positie inneemt binnen het huidige krachtenveld.’ Daarvoor worden ook nauwe contacten onderhouden met onder andere het regionale bedrijfsleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.