Home

Nieuws 1 reactie

SP wil namen geitenhouders die te laat vaccineerden openbaar

Den Haag - De SP vindt dat de namen van geitenhouders die hun dieren niet voor 1 augustus hadden gevaccineerd tegen Q-koorts openbaar moeten worden. Kamerlid Henk van Gerven heeft hierom gevraagd in een debat met staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw. De patiëntenorganisatie Q-uestion heeft een verzoek hiertoe ingediend via de Wet Openbaarheid Bestuur.

Dijksma zegt dat ze in principe voor openbaarheid is, maar wilde op dit dossier niets toezeggen. "Soms moet je voorkomen dat je informatie vrij geeft die tot problemen kan leiden", zei Dijksma. Ze gaf aan dat het haar niet verstandig lijkt om de namen openbaar te maken, maar dat de WOB-procedure nog loopt.

De NVWA meldde afgelopen zomer dat alle geitenbedrijven hebben voldaan aan de verplichte vaccinatie tegen Q-koorts, maar dat een deel van de geitenhouders dit na de vastgestelde datum had gedaan.

Eén reactie

  • Mozes

    Henk van Gerven van de SP had ook kunnen vragen waaróm sommige geitenhouders te laat vaccineren en wat we aan deze reden kunnen doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.