Home

Nieuws 1453 x bekeken 5 reacties

SGP wil meer dan literatuurstudie ammoniak-emissie bij uitrijden

Den Haag - SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf is niet tevreden met de plannen van staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw om vooralsnog alleen een literatuurstudie te doen naar de uitstoot van ammoniak bij het uitrijden van mest.

"Wat mij betreft wordt de aangehouden motie van VVD/PvdA volgende week in stemming gebracht. De onderzoeken van de Wageningen UR in combinatie met onderzoeken uit het buitenland geven voldoende aanleiding om veldonderzoek te doen. We moeten weten hoe het werkelijk zit."

Uit een studie van de WUR blijkt dat de emissie van ammoniak bij het uitrijden van mest mogelijk veel lager ligt dan gedacht. Dit zou aanleiding kunnen zijn om de ammoniak-regelgeving aan te passen. De Tweede Kamer heeft al aangegeven snel een breed veldonderzoek te willen naar de ammoniakemissie. Dijksma komt nu eerst met een literatuurstudie. Dijkgraaf wil zo snel mogelijk aan de slag. "Wachten is jammer, hoe eerder we weten hoe het zit hoe beter. Er is al te veel tijd verloren gegaan waarbij beleid onvoldoende is gebaseerd op de echte feiten. Anders kan het leiden tot bedrijven die nog langer op slot zitten", aldus Dijkgraaf.

Laatste reacties

 • bertes

  voordeel voor boeren. dat mag toch niet

 • boerbarg

  ook hierdoor stem ik SGP

 • Mels

  Ik wordt ook SGPer,Elbert,man van de praktijk,heerlijk dit,nu Sharon nog,o nee dat gaat met een PvdAer natuurlijk niet lukken,zwemmen in besluitloosheid is hun motto.

 • politiek

  SGP is zonder meer een goede partij , PvdA is vooralsnog niets op aan te merken. Hopenlijk gaan ze voor voedselveiligheid en volksgezondheid.
  Zwijgplichten ( CDA ) passen daar niet bij. Openheid en transparantie dus .

 • jordi 1455

  Nou politiek de enigste die iets verzwijgt ben jij.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.