Home

Nieuws 1134 x bekeken 2 reacties

Roemeense premier woedend over aantijgingen

Boekarest - De Roemeense premier Viktor Ponta is woedend over de aantijging dat slachthuizen in zijn land paardenvlees, en mogelijk zelfs ezelvlees, hebben doorverkocht als rundvlees via onder anderen een Nederlandse handelaar.

Hij spreekt tegen dat slachthuizen in zijn land zich daaraan schuldig maken.

Het vlees zou zijn doorverkocht naar ongeveer zestien Europese landen. EU-onderzoekers hebben eerder gewaarschuwd dat Roemenië met veel paarden- en ezelvlees zou komen te zitten door een omstreden nieuwe verkeerswet. Die verbiedt paard en wagens op de openbare weg. De Roemeense politie houdt sinds enige tijd strenger toezicht op naleving van de wet. Honderdduizenden en mogelijk miljoenen paarden en ezels zouden daardoor in slachthuizen terechtkomen.

Overigens zijn er op markten in buurland Hongarije en ook in het Roemeense Transsylvanië vaak paardenworsten te koop.

Laatste reacties

  • joannes

    Wat een millieu vriendelijke regeling! Paarden en ezels te verbieden op de openbare weg! Nu moet men een brommer of een auto aanschaffen! En .... het Paard of de Ezel slachten!

  • agratax2

    joannes. Stel je even voor een pikdonkere avond en in eens doemt er een duistere kar voor je auto op die stapvoets rijdt. Dit waren tot voor kort normale verschijnselen op grote doorgaande wegen in Midden en Oost Europa, waar de automobilist niet bepaald zachtjes rijdt en de weg vol gaten en kuilen zit. Heb je nu een beeld van de gevolgen van dit karretje dat op de autoweg reed?

Of registreer je om te kunnen reageren.