Home

Nieuws 717 x bekeken 3 reacties

‘Regering Obama toegewijd aan biobrandstoffen’

Washington - De regering Obama houdt vast aan de bijmengplicht voor biobrandstoffen. Eerder al afgeschafte ruimhartige belastingvrijstellingen voor ethanolproducenten blijven wel definitief van tafel. Dat heeft landbouwminister Tom Vilsack gezegd tijdens de National Ethanol Conference in Las Vegas.

Eerder deze maand maakte het Amerikaanse ministerie van landbouw bekend dat circa 42 procent van de maisoogst in 2013 zal worden gebruikt om biobrandstoffen te produceren. Een deel van het volume komt terug in de sector als eiwitrijk veevoerproduct.

Eerder eiste een serie senatoren en afgevaardigden van de Republikeinse en Democratische partij het opschorten dan wel naar beneden bijstellen van de bijmengplicht. De bijmengplicht zou de graanprijs omhoog stuwen ten koste van bijvoorbeeld vleesproducenten die door een hoge graanprijs voerkosten zien oplopen.

Laatste reacties

 • Bison

  Obama is an idiot.

 • denker123

  De Multinationals ethanolmakers willen hun geld dat zij in de presidentcampagnes gestoken hebben laten renderen, De vleesveehouders mochten natuurgebied beweiden en hooien maar van de ethanol mais blijven ze af.

 • jan10

  Denker ,maak je niet zo druk . De VS is de 2e exporteur ter wereld van mais,dus er was nog zat.
  Wees blij dat niet alle voedsel die nu in de ethanol e.d. gaan opgegeten zouden moeten worden ,dit gaat namelijk niet lukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.