Home

Nieuws 1426 x bekeken 2 reacties

'Rabobank nagenoeg nooit betrokken bij landgrabbing'

Den Haag - De Rabobank is nagenoeg nooit betrokken geweest bij landgrabbing in ontwikkelingslanden. Dat zegt Bas Ruter, Hoofd Duurzaamheid Rabobank, tijdens een rondetafelgesprek over het afnemen van landbouwgrond in ontwikkelingslanden door buitenlandse investeerders.

Ruter vindt het terecht dat er kritiek is op landgrabbing, hij erkent dat er verkeerde dingen gebeuren. De Rabobank doet er volgens Ruter alles aan om er niet bij betrokken te zijn. "En dat lukt redelijk", zegt hij in de Tweede Kamer. Hij pleit ervoor dat er internationaal meer aandacht is voor deze problematiek. Dat zou kunnen via duurzaamheidsregels.

Organisaties die landgrabbing tegen willen gaan verwijten de Rabobank wel betrokken te zijn bij landgrabbing, onder andere voor de aanleg van een eucalyptusplantage in Brazilië.

Laatste reacties

  • agratax2

    Wat betekent de uitspraak 'Dat lukt redelijk' in dezen. In enkele procenten van de landbouw projecten of bijna 50 % van de investeringen waar de Rabo bij betrokken is? Dit soort diplomatieke uitlatingen zijn wel erg ruim met heel veel slagen om de arm.

  • aarthamstra1

    RABO ,,,Wir haben es nicht gewusst. Dat is het idee..

Of registreer je om te kunnen reageren.