Home

Nieuws 660 x bekeken 2 reacties

Productie groene stroom stijgt licht

Den Haag - De productie van hernieuwbare energie is in 2012 gestegen. Vooral de elektriciteitsproductie uit wind nam toe.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De elektriciteitsproductie van windmolens nam in 2012 met 4 procent toe door uitbreiding van de capaciteit. De capaciteit van de Nederlandse windmolens steeg met ruim 100 megawatt tot 2.431 megawatt. In 2012 komt 40 procent van de productie van hernieuwbare energie uit windenergie.

Bijna 60 procent van de productie van hernieuwbare elektriciteit komt uit biomassa. Het gaat daarbij om het verbranden van organisch afval in afvalverbrandingsinstallaties, het meestoken van biomassa in elektriciteitscentrales, de productie van elektriciteit uit biogas en overige biomassaverbranding. De productie van hernieuwbare elektriciteit uit het meestoken in centrales nam wat af in 2012, terwijl die uit afvalverbranding en overige biomassaverbranding juist wat toe nam. De capaciteit van de installaties voor elektriciteit uit biomassa bleef ongeveer gelijk.

Laatste reacties

  • biertje

    Wie controleert eigelijk productie van hernieuwbare electriciteit uit biomassa ,want het betreft hier bijstoken .

  • Bison

    Volgens mij is 'groene stroom'.. dat wat uit het achtereind van een koe komt als die op etgroen graast in het najaar.lol

Of registreer je om te kunnen reageren.