Home

Nieuws

Productie bij vleesverwerker Oss ligt stil

Oss - De productie bij vleesverwerker Willy Selten in Oss ligt maandag stil. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de productie stilgelegd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De vleesverwerker dient maandag een verzoek in om de productie te hervatten, legde juridisch adviseur Frank Peters uit. Hij hoopt dat de vleesverwerking snel kan worden hervat maar voorspellingen durft hij niet te doen.

De opsporingsdienst van de NVWA deed vrijdag een inval bij de vleesverwerker. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees.

Officieel is de verdenking valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Het is onbekend of er een verband is met de recente vondst van paardenvlees in Ierse hamburgers en Engelse diepvriesmaaltijden. Bij het bedrijf zijn vrijdag monsters genomen van vlees. Ook is administratie meegenomen.

Vleesgroothandel Willy Selten is volgens de eigen internetpagina gespecialiseerd in uitbenen en snijden van rundvlees. Vlees dat wordt geïmporteerd uit Europese landen wordt verwerkt en gaat naar handelaars, slagers, vleesverwerkers of rechtstreeks naar supermarkten. Er werken honderd mensen bij het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.