Home

Nieuws 3 reacties

Paardenvleesschandaal Duitsland breidt zich uit

Schaan/Münster - Duitse supermarkten halen steeds meer kant-en-klare producten uit de schappen, omdat er paardenvlees in verwerkt is in plaats van rund. Ook zijn steeds meer Duitse bedrijven op een of andere manier bij het Europese paardenvleesschandaal betrokken.

Het is vooralsnog niet duidelijk wie de bron is van het paardenvlees. De logistieke keten is moeilijk te doorgronden. De paardenvleeszwendel in Duitsland wordt daardoor steeds ondoorzichtiger. Zo werd maandag bekend dat bij de supermarkten van de Aldi in het noorden van Duitsland paardenvlees is aangetroffen in onder meer goulashmaaltijden van Omnimax. Dat bedrijf verwees naar fabrikant Dreistern, die op zijn beurt weer stelt dat het slachtoffer is van verkeerde etikettering elders in de keten.

Ook werd duidelijk dat het bedrijf Vossko paardenvlees leverde aan de Lidl in Duitsland zonder dat te vermelden. Maar ook Vossko zegt niet te weten hoe dat kon en onderzoekt hoe de onjuiste etikettering tot stand is gekomen.

Lidl haalde afgelopen weekeinde ook in Zweden en Finland maaltijden uit de schappen vanwege het paardenvleesschandaal. Eerder leek het erop dat het paardenvlees alleen in Duitsland in maaltijden was terechtgekomen.

Laatste reacties

 • bertes

  IS HET NIET DE SMAAK. om dit vlees er bij te mengen. maar niet paard erbij noemen. dan verkoopt het niet goed.
  en de politiek heeft een stok om veel aandacht te krijgen via de media.
  dan praat niemand over de echte zaken. werk voor de mensen bijvoorbeeld.

 • joannes

  @adel, tegenwoordig is politiek een beroep wat vooral zijn succes ontleent aan media aandacht. Het zorgen voor de burgers is vertaald in zorgen voor jezelf. Hoe kan je dan verwachten dat een probleem als paardenvlees, een gezond product, wat behalve een informatieprobleem, geen enkele schade aan de burgers of de maatschappij toebrengt, pragmatisch, in het belang van die maatschappij wordt opgelost. Nee, men (mis) bruikt het voor eigen eer en glorie, voor de foto´s in de krant, voor de interviews op tv, enz, enz, en wij domme burgers ons afvragen waarom we belasting betalen!

 • agratax2

  Hoe lange de weg van land naar bord, hoe moeilijker de oplossing in dezen. Iedere handelaar zal zijn relatie in de keten uit de wind willen houden en zelf ook buitenschot blijven. Het probleem is niet het feit dat we paardenvlees eten, maar het feit dat het goedkopere paardenvlees als veel duurdere rundvlees wordt verkocht en daar komt bij dat je als consument betaalt voor iets dat je niet gekocht hebt. Niemand zal toch bereid zijn een BWM 700 serie te betalen en dan een VW Polo te ontvangen!! Hoe goed de laatste ook is. Ik hoop dat dit schandaal het vrije markt denken aan tast en er weer meer behoefte komt aan eten van 'eigen land' Eten waarvan we weten hoe het gemaakt is en wat met een minimaal aantal tussenstations op ons bord komt en waar zo weinig mogelijk bewerkingen aan zijn gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.