Home

Nieuws 1025 x bekeken

Paardenvlees ook besmet

Den Haag - In paardenvlees dat vleeswerker Willy Selten in Oss heeft ontvangen is de pijnstiller fenylbutazon gevonden. Het gaat om een medicijn dat niet in de voedselketen terecht mag komen.

Volgens advocaat Frank Peters van Selten is het medicijn getraceerd in een monster dat in mei bij de slachter van herkomst is genomen. Het gaat om één paard. Het vlees is versnipperd en staat nog in het vrieshuis, aldus de vleesverwerker.

Een paard mag niet geslacht worden als in zijn paspoort staat dat het fenylbutazon is toegediend. Een paard zonder paspoort mag ook niet geslacht worden.

Directeur Willy Selten van het bedrijf legde donderdag uit dat hij tot voor kort niet wist over de besmetting. Het paard kwam van een slachter in het buitenland maar een naam wilde hij niet noemen. Het is volgens hem een geluk bij een ongeluk dat het besmette vlees niet in de voedselketen is terechtgekomen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is sinds begin februari op de hoogte van de ontdekking.

Korte tijd later werd bekend dat sporen van de pijnstiller zijn teruggevonden in paarden die in Groot-Brittannië zijn geslacht. Het vlees zou op de Franse markt terecht zijn gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.