Home

Nieuws

Paardenvlees in product Iglo

Rijswijk - Er zit paardenvlees in de chili con carne van Iglo. Daarom haalt het concern het product, de Chili Con Carne met rijst van 400 gram, uit de verkoop. Dat maakte Iglo vrijdag bekend.

Iglo had een onderzoek ingesteld naar alle producten waar rundvlees in verwerkt is, sinds het paardenvleesschandaal begon. In januari werd namelijk duidelijk dat in verschillende producten van verschillende bedrijven paardenvlees was verwerkt, terwijl dit niet op de verpakking stond. Bij de chili, die wordt geproduceerd door het Belgische Frigilunch, bleek dat er paarden-DNA in de maaltijd zat, terwijl er volgens het label rundvlees in zou moeten zitten

Iglo benadrukt dat de voedselveiligheid niet in het geding is, maar vindt het desondanks onacceptabel. De chili zal niet meer in de schappen verschijnen, tot het onderzoek van Iglo Foods is afgerond en het bedrijf "weer volledig vertrouwen heeft in de leverancier".

Consumenten die het product hebben gekocht, kunnen contact opnemen met Iglo om het aankoopbedrag terug te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.