Home

Nieuws

PVV wil Groningers uitkopen na bevingen

Den Haag - Groningers die door de aardbevingen van hun huis af willen, moeten gebruik kunnen maken van een uitkoopregeling. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), zou die regeling volgens de PVV moeten aanbieden.

De aardbevingen in het noorden ontstaan door gaswinning in het gebied. Recent werd bekend dat de bevingen heviger kunnen worden. "Mensen in het gebied leven in voortdurende angst en kunnen geen kant op omdat hun huizen onverkoopbaar zijn geworden", vindt Tweede Kamerlid Reinette Klever van de PVV.

"Er is genoeg ruimte in Groningen buiten het aardbevingsgebied, en de kosten van een uitkoopregeling zijn maar een fractie van de totale aardgasbaten. Geef deze mensen een keus, en zorg voor een veilige woonomgeving", stelt Klever.

Of registreer je om te kunnen reageren.