Home

Nieuws 5 reacties

Opnieuw recordwinst John Deere

Moline – John Deere heeft in het afgelopen kwartaal voor het elfde kwartaal op rij een recordwinst behaald. Het nettoresultaat van de Amerikaanse trekkerbouwer steeg tot bijna 650 miljoen dollar (481 miljoen euro), tegenover 533 miljoen dollar een jaar eerder.

De cijfers zijn beter dan Wall Street verwachtte.

De omzet in het gebroken boekjaar steeg met 10 procent tot 7,4 miljard dollar (5,5 miljard euro). Vooral in Noord-Amerika zag Deere de omzet uit de verkoop van onder meer tractors, maaidorsers en balenpersen sterk stijgen met een toename van 18 procent, geholpen door recordopbrengsten voor Amerikaanse boeren.
Buiten Noord-Amerika nam de omzet uit de verkoop van landbouwmachines met 2 procent toe. Naast sterke verkopen in Noord-Amerika ziet John Deere grote koopbereidheid in Zuid-Amerika. Onder het bewind van topman Sam Allen is het aantal producten sterk opgevoerd en is een golf aan nieuwe fabrieken aangekondigd, van China tot Brazilië.
Voor 2013 rekent John Deere op een omzetgroei van 6 procent. In Noord-Amerika groeien verkopen met circa 5 procent en in Zuid-Amerika zelfs 15 procent en in Azië blijven ze gelijk maar voor de EU wordt een daling van 5 procent verwacht. In Nederland verwacht brancheorganisatie Federatie Agrotechniek verkopen gelijk aan 2011.
De cijfers voor de EU worden enigszins omlaag getrokken door een moeizame Britse markt, waar boeren na misoogsten in 2012 voorzichtig zijn. Het bedrijf verhoogde zijn winstraming voor het gehele lopende boekjaar naar 3,3 miljard dollar (2,4 miljard euro). Bij een eerdere voorspelling werd gerekend op een winst van 3,2 miljard dollar.

Laatste reacties

 • harm59

  ik snap de daling van 5% in de eu wel! Wat een bagger service verlenen ze!

 • info104

  Bagger boeren krijgen ook een bagger service ,je zal wel betalen als de volgende repartie zich weer aandient, logies toch. Bij AH kom je de winkel niet uit zonder te hebben betaald.

 • info36

  Nou nou. Wat een commentaar allemaal.

 • frankies

  59: je snapt blijkbaar helemaal niks van deze cijfers, in de US gaat het de boeren beter, meteen te zien in de cijfers vande machanisatie bedrijven, ook van CNH en AGCO, in W-Europa net andersom.
  Conclusie: dat zure commentaar wat minderen, en met feiten komen of zwijgen.

 • el

  Het gaat hier in de usa vooral om akkerbouw machines,door de hoge graanprijzen van de laatste jaren hebben die de wind in de zeilen gekregen, de varkens, kippen en rundveehouders doen het daardoor iets minder goed.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.