Home

Nieuws

Ook paardenvlees in Nestlé-producten

Vevey - De Zwitserse voedingsmiddelengigant Nestlé is ook betrokken in het Europese paardenvleesschandaal. Het concern riep maandag ravioli- en tortelliniproducten met rundvlees terug uit Spaanse en Italiaanse winkels, omdat hier dna-materiaal van paarden in is ontdekt.

Ook roept het concern een lasagne-diepvriesmaaltijd terug die in Frankrijk wordt gemaakt voor cateringbedrijven. Nestlé gaat de producten vervangen voor 100 procent rundvlees-maaltijden. Ook heeft het bedrijf alle leveringen van rundvlees door de Duitse vleesleverancier H.J. Schypke gestopt.

"Er is geen sprake van gevaar voor de voedselveiligheid, maar de onjuiste etikettering van producten betekent dat ze niet voldoen aan de standaard die consumenten van ons verwachten", aldus het concern.

Of registreer je om te kunnen reageren.