Home

Nieuws

Onderzoek bij Beimer Meat in Enschede

Enschede - Bij uitsnijderij Beimer Meat in Enschede is maandag een spoedinspectie uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Doel van het onderzoek is te controleren of een besmetting met de Ehec-bacterie, die in Zweden is aangetroffen, afkomstig is van het Enschedese bedrijf.

Het Zweedse voedselveiligheidsagentschap heeft een melding gedaan over een E.coli-besmetting in rundvleessnippers, afkomstig vanuit Nederland. Het bedrijf bevestigt dat er sprake is van een onderzoek door de NVWA. Het bedrijf hoopt maandag in de loop van de dag met een eigen verklaring te komen.

De NVWA wil van het Enschedese bedrijf ook weten waaraan het rundvleesproducten geleverd heeft en waar het vlees vandaan komt. Volgens de melding van de Zweedse autoriteiten gaat het om besmet vlees afkomstig van slachthuizen uit Hongarije, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Letland.

Of registreer je om te kunnen reageren.