Home

Nieuws 301 x bekeken

‘Onderhandelingen EU en Canada stroef’

Brussel – De onderhandelingen tussen de Europese Unie en Canada zijn vertraagd omdat landen het oneens zijn over in hoeverre landbouwmarkten geopend moeten worden.

Dat meldt Euractiv, een website volledig toegewijd aan nieuws over de EU, op basis van anonieme bronnen. Het bericht wordt niet door officiële bronnen bevestigd.

De EU en Canada zijn in 2009 overeengekomen te werken aan een breed economisch partnerschap, wat in de markt wordt vertaald in een vrijhandelsverdrag. De bedoeling was de onderhandelingen binnen twee jaar af te ronden. Eerder meldde de Europese Commissie nog binnen het eerste kwartaal tot een deal te komen.
Volgens Euractiv kan een deal echter langer op zich laten wachten. Canada eist grotere importquota voor zijn rund- en varkensvlees, terwijl de EU meer open markten wil voor de export van zuivel, eieren en kippenvlees. Als een pact wordt gesloten, kan de waarde van de handel toenemen met circa 28 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.