Home

Nieuws 503 x bekeken

Nog twee partijen vlees mogelijk besmet

Utrecht - Nog twee partijen vlees van de Enschedese vleesverwerker Beimer Meat zijn 'verdacht' omdat zij gelijktijdig zijn verwerkt met het vlees dat met Ehec was besmet. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vrijdag bekendgemaakt.

Het is een voorzorgsmaatregel, verklaart de NVWA, en het wil niet zeggen dat de twee partijen daadwerkelijk besmet zijn. Beimer Meat moet nu de afnemers waarschuwen. Die kunnen de rundvleessnippers terugsturen. De NVWA kon niet zeggen waar het vlees is verkocht of om hoeveel kilo het gaat. Beimer Meat was vrijdagochtend niet beschikbaar voor commentaar. Twee kinderen zijn vorige maand in Zweden ziek geworden van de darmbacterie Ehec. Die zat in een partij vlees die Beimer Meat in september aan Zweden had geleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.