Home

Nieuws 845 x bekeken 1 reactie

Nieuwe Duitse minister kan Groningen helpen

Hannover - De nieuwe regering die binnenkort in de Noord-Duitse deelstaat Nedersaksen aan de slag gaat, biedt perspectieven voor de tegenstanders in Groningen van megastallen in het grensgebied. De komende minister van Landbouw wordt de Groene Christian Meyer, die bekendstaat om zijn afwijzing van de bio-industrie.

De sociaalemocratische SPD en de Groenen in Nedersaksen bereikten zondag overeenstemming over het programma en de zetelverdeling van een nieuwe regering. De twee partijen behaalden bij de verkiezingen voor Nedersaksen 3 weken geleden een meerderheid van één zetel.

In Groningen bestaat veel verzet tegen de megastallen die net over de grens in Duitsland zijn gepland. Het provinciebestuur heeft een brandbrief gestuurd naar de regering van de deelstaat. Daarin wordt gevraagd de megastallen verder van de grens te bouwen.

Eén reactie

  • agratax2

    Wie wonen er in Noord Nederland het dichtst bij de Duitse grens? Juist Boeren en volgens mij is dat niet eerste groep die klagen over stallen. Denken de anti Mega stallen lobbyisten nu echt dat de bouw niet doorgaat als de afstand tot Nederland groter moet zijn. Vergeet het maar als er een bredere strook mega vrij moet komen komen de nieuwe mega stallen uit het zicht van de Nederlandse kankeraars te staan, maar ze staan er wel. Ik weet er zijn hele volksstammen in Nederland, die liever verhongeren in een Schoon land, dan dat ze leven een land waar je kunt zien dat er geleefd wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.