Home

Nieuws 7894 x bekeken 62 reacties

Nertsbontprijzen door het plafond op Deense veiling

Kopenhagen - De nertsbontprijzen hebben op de februariveilingronde van Kopenhagen Fur een nieuw record bereikt. De prijzen stegen tijdens de meerdaagse sessie deze week ten opzichte van de voorlaatste ronde in december met 6 procent naar ruim 82 euro per stuk.

Ook qua omzet werd een nieuw record binnengehaald. In totaal gingen krap 5,7 miljoen stuks nertsbont voor een bedrag van ruim een half miljard euro van de hand en dat was volgens het veilingbedrijf in Glostrup in de Deense hoofdstedelijke regio meer dan ooit tevoren. Van de bijna 800 inkopers kwamen er een slordige 500 uit China of Hongkong.

Laatste reacties

 • reiziger

  trieste constatering dat net een maand geleden door de LINKS DICTATUUR in nederland deze welvarende sector op de meest ombeschofte wijze is geexicuteerd
  het zal nog lang crisus blijven in ons links crisusland

 • ikkethuis

  wereldburger, en dat meer dan de helft uit china en hongkong komt. Ik denk dat deze beesten onder veel slechtere omstandigheden gehouden en dood gemaakt worden als in nederland. alles dankzij wakkerdier en de partij van de dieren, die deze dieren ellende in het buitenland op hun geweten hebben. want hier wordt nu nog meer gehouden.

 • Fozzy Bear

  De INKOPERS kwamen uit china en hongkong. dus de verwende consument draagt nerstbont ipv nepbont.

 • aarthamstra1

  De praktijk is, dat mede van de centen van de EUROPESE burger(HOLLANDERS) elders BINNEN onze EUROPESE grenzen met veel plezier nieuwe nertsen stallen worden gebouwd.

 • wg

  Dankzij de iedereen weet het wel en niet te vergeten antie antje

 • agratax2

  De onomstreden Nederlandse VOC mentaliteit heeft de afbraak van deze florerende bedrijfstak in gang gezet of moet ik zeggen het Polder Model? Doet niet ter zake welk model één ding is zeker de politiek heeft het bont inkomen op termijn uit de Nederlandse boeken vergaderd en dat alles uit angst voor stemmen verlies aan de PvdD . Nu hopen ze dat de stemmen gewoon binnen hun club blijven. Helaas straks stemt de kiezer so wie so niet meer, want de politiek denkt niet aan hen maar aan de diertjes en zichzelf.

 • Demeter Griend

  Money, money, money

 • Vegan

  Gelukkig wordt de nertsenhouderij op termijn verboden. Bont is voor dieren en een luxe waar veel dierenleed aan kleeft.
  Dat er dan nertsenfokkerijen ontstaan in het buitenland is mogelijk, maar er waren ook mensen die om economische redenen kinderarbeid en slavenarbeid verdedigden. Het gaat om wat wij in Nederland goed of slecht vinden en goedkeuren. In andere landen voeren mensen voor dierenrechten ook een strijd tegen de bonthandel. Dus uiteindelijk zal het wel goedkomen.

 • W Geverink

  Waar denk je dat je uitkering vandaan komt Vegan. Mijn advies is probeer zoveel mogelijk rendement uit het nederlandse bedrijf te krijgen voordat het gesloten moet worden. Daarna probeer je zoveel mogelijk geld uit de overheid te krijgen want aan de andere kant van de grens is het bouwen tenslotte ook niet gratis.

 • Oosting-Sietsma

  Ja hoor, de Vegataliban is weer gearriveerd. De grootste exporteur van dierenleed. En dat ze daar maar hun eigen problemen oplossen. In china waar ze honden en katten op het menu hebben staan. En dan geloven dat de dierenorganisaties het daar gaan doen. In Roemenië doen ze het nog beter! En die organisatie heeft 2 man en een paardenkop.

  Alles wat je niet aanstaat, moet het land uit. Zolang wij het niet zien, bestaat het niet. Kun je met opgeheven vingertje wijzen naar de buurman. Worden de dieren daar beter van? Nee natuurlijk niet, alleen een handjevol malloten voelt zich daardoor beter. En dat is het belangrijkste, niet dat er een hele bedrijfstak om zeep wordt geholpen.

  Wij hadden de meest geavanceerde bontfokkerij ter wereld die qua dierwelzijn beter was dan waar ook ter wereld. Die hadden we nog beter kunnen maken, nog diervriendelijker. DAN had je een exportproduct gehad en had je tegen andere landen kunnen zeggen hoe het beter had gekund. Nu kun je enkel lekker hypocriet wijzen en zeggen: Dat hebben wij lekker niet, daar hebben we jullie mee opgezadeld. Lekker asociaal.

  Zo lang er bontdragers zijn zullen er bontfokkers zijn. Ga een rus eens vertellen dat hij geen bont meer mag dragen...

 • W Geverink

  Oh ik was even vergeten dat we over Europa spreken hier. Vergeet vooral niet uit te zoeken of je over de grens nog subsidies kunt krijgen voor je nertsen stal. Of subsidie uit Brussel (waar de hollanders ook nog aan hebben meebetaald lol).

 • alco1

  Vegan geeft heel duidelijk aan waar we naar toe moeten wijzen als grootste veroorzaker waardoor onze economie naar de knoppen gaat. Sociaal afhankelijke mensen zullen daarbij als eerste onder een brug komen te slapen als mensen als Vegan het voor het zeggen zouden krijgen.

 • heide01

  Ik ben het in belangrijke mate eens met Oosting-Sietsma. Verder nog: de netrsenhouderij is een duurzame sector!! Van o.a. visafval bont maken, past in de kringloopgedachte. Hopelijk kunnen ze nog hun recht in Brussel halen.
  Hoewel ik zelf geen nertsen houder ben, heb ik wel met deze hardwerkende
  vakmensen te doen!! Op dit moment hebben veelal stuurlui aan de wal, veel invloed. Ze kelpen Nederland enorm, om van weelde uit het spek te rollen!!
  Van rijk arm worden gaat sneller als andersom!! Met name de linkerkant leunt in hun opvattingen op historische vanzelfsprekendheden, laat zich hierin meeslepen.
  Er zijn zo nog wel aan aantal dingen meer op te noemen. We krijgen op termijn de armoe die we verdienen!! Ondanks alles ik ben en blijf trots op al die hard werken ondernemers en hun medewerkers!!
  Het is zoveel meer bijzonder kapitein op een schip te zijn,in woelige baren, dan al die roependen aan de walkant.


 • Oosting-Sietsma

  Ach, dit lijkt op dat gezeik wat we destijds hadden met de kippenkooien. Daar moest toen een paar centimeter links en rechts bij aan. Fors investeren in 'dierwelzijn' en de oude kooien werden voor een habbekrats verkocht naar het buitenland. Met als gevolg dat we met onze eigen kooien zowat dood geconcurreerd werden.

  Die Wakker Diertjes doen soms net alsof dierwelzijn een Nederlands probleem is. Nederland moet het beste jongetje van de klas zijn. Zijn we op dat gebied ook vaak, wordt ook wel eens vergeten. Maar het heeft wel als gevolg dat onze producten daardoor steeds duurder worden en dus onze concurrentiepositie steeds verder onder druk komt. Is ook een uitdaging maar af en toe een beetje lucht is ook wel eens fijn.

  In het buitenland hebben ze grotendeels schijt aan dat keurmerk van diervriendelijk. Die zijn daar nog niet aan toe dus is in feite waardeloos. En aangezien we het meeste exporteren, worden we dus gedwongen een meerwaarde mee te geven die eigenlijk niemand wil betalen. Kortom, de wakker diertjes bepalen en niet de werkelijke (buitenlandse) consument. Dat is toch de wereld op zijn kop!

 • gerjan slingenbergh

  @ Oosting-Sietsma Of je nou paardenvlees of hondenvlees eet dat maakt denk ik niet zoveel uit. Je hebt gelijk met de stelling dat het dom is om de nertsenhouderij in Nederland te verbieden. Het zou beter zijn gewesst om het dragen van en de verkoop van nertsenbont in Nederlanden de overige landen van de EU te verbieden.

 • jordi 1455

  Die partij voor de diertjes draait ooit de Nederlandse economie om als het zo door gaat. De landbouw is de steunpilaar van de Nederlandse economie en wie een goede economie wil moet juist de landbouw steunen en niet de partij voor de diertjes die het liefst heel Nederland als een ondoordringbare wildernis ziet.

 • agratax2

  Er is maar één advies voor dieren houdend Nederland verplaats je bedrijf zo lang het nog kan naar het buitenland. Er is nog genoeg ruimte in de de landen die nu onze afnemers zijn, zij hebben liever melk, vlees en bont uit eigen land dan import met heel veel sterren van onze dierenvriendjes. Boeren wordt steeds meer ondernemen met alle consequenties die daar bij horen.

 • Eerlijk_Duurt_Het_Langst

  Ik vraag me wel eens af of die linkse dierenvrienden wel eens verder vooruit denken dan 1 of 2 dagen! Wat hebben ze nu werkelijk bereikt als je terug kijkt?! En wat nog belangrijker is tot hoe ver willen ze gaan? Als ze zo ver willen gaan dat NL het eten in de toekomst moet gaan importeren dan kunnen we beter vandaag nog onze bedrijven over de grens voort zetten dan morgen! En wat of wie zorgt er dan nog voor de NLse economie, moeten we dan net als de Grieken maar aankloppen in Brussel?

 • wg

  zo als mijn opa dacht laat de crisus nog maar even doorgaan en dan komen ze weer met heeft u nog iets voor mij

 • Bison

  Hmm,..jullie domme hollandertjes brengen me op een idee. Ik heb een grote schuur hier die grotendeels leegstaat. Ik denk dat ik maar een paar nertsen ga fokken,..schijnt wel wel muziek in te zitten zo als ik die bontprijzen zie.

  Ik heb tijd zat,..die bisons brengen niet zoveel werk mee anyway.lol

 • Demeter Griend

  Vegan hoe is het met je vriendje Folkert van der G ?

 • jansnuffel

  Ik zie het al, overal geldt het NIMBY principe, Not In My My Back Yard. Niet in in het kleine Nederland dus. Als volgens Thieme de beschaaftheid kan worden afgeleid uit hoe men de dieren omgaat (uitspraak van Gandi), dan staat Nederland gelukkig veel hoger als India.

 • jordi 1455

  @jansnuffel
  Die Thieme maakt het andere mensen weer het leven weer zuur met haar onzin en dat is onbeschaafd gedrag.

 • josrodenburg

  als je die beesten nou op kon vreten heeft het nog een dubbel doel maar daar heb ik nog niks over gehoord, alleen voor bont gaat toch nergens over!!!

 • sensia

  de dierenrechtenbeweging is de snelstgroeiende beweging over heel de wereld.

 • joannes

  @sensia, hoe typerend dat juist die beweging groeit in een tijd die economisch en politiek op zijn minst turbulent en critisch is. Allemaal mensen die zich verstoppen in een fantasie, projectie die hen doet vergeten wat er werkelijk leeft en aan welke dreigingen de wereld blootstaat. Kortom vluchtgedrag!

 • jan10

  Vegan en Sesia :gaan jullie straks maar ganzeneieren schudden,dan doen jullie nog wat nuttigs.

 • alco1

  Sensia, dit komt omdat afbraak vele malen gemakkelijker is dan opbouw, dat zelfs leugens er als gevulde koek in gaan. Daarbij hoeven dieren rechten organisaties niet hoeven te zorgen voor de sociale omstandigheden van de zwakkeren in onze samenleving. M.A.W. ER MOET VERDIEND WORDEN OM SOCIAAL TE KUNNEN ZIJN. En kom nou niet met dat er nog zoveel van die grote graaiers zijn, want dat weten wij ook wel. Plaats ideeen om deze verantwoordt aan te kunnen pakken, maar dit zal de crisis niet oplossen.

 • anton1937

  Nederland wordt arm van de eigenwijze streken van de PVDD,GL,SP,PVV,PVDA,D66 CU. De hoofdzondaar is Thieme,zij ziet alleen maar eigen belang, dat geldt ook bij het plofkippen verhaal, ook daar worden de mensen verkeerd voorgelicht door Wakker Dier. Het is niet Nederlans om een dier boven een mens te stellen.Dieren zijn er voor de mensen, dieren misbruik is niet toegestaan en slecht voor de boer, daarom gebeurt dat ook niet

 • Jan95

  Wel of geen bont dragen is een persoonlijke keuze van mensen; liever nertsfokkerij in nederland zodat je er nog enigszins controle op hebt i.v.m. het dierenwelzijn dan over de grens.
  Kijk eens naar de legbatterijen; onlangs op tv een reportage van het programma De Keuringsdienst van Waarde. In Italie nog wel deze vorm van huisvesting. Bij mij in de buurt vorig jaar een bedrijf gestart met vrije uitloop voor de kippen; nu protesten van omwonenden. Wel in de winkel vrije-uitloop eieren willen kopen maar geen kippen in de achtertuin. Noemen we dit geen boter op het hoofd hebben?
  Om met Blof te spreken: GEEF ME NIET JE HAND MAAR JE VINGER OM TE WIJZEN OP MEZELF. Geldt dat misschien ook voor dierenrechtenorganisaties?

  In NRC j.l. zaterdag column Youp van 't Hek. Zeer mooi stuk over rijk, arm en PvdD.

 • bankivahoen

  #25 :Dit heeft te maken met de domheid van het volk ,als lemmingen de afgrond in.Niet erg, ze krijgen wat ze creeren!

 • Mels

  Agratax,wederom zeer juist maar hoe maak je dat de boeren hier duidelijk? Ik zou het nog wel eens ergens anders willen proberen maar er zijn vaak andere factoren in het spel die een emigratie of verhuizing belemmeren. Veel melkveehouders kunnen idd op veel goedkopere grond en met veel minder zorgen mbt regelgeving ergens anders boeren.Akkerbouwers en dan vooral pootaardappeltelers zijn toch meer aan een gebied gebonden.Hoewel noord Polen wel mogelijkheden bied.

 • troo

  gerjan slingerberg ik lees elders dat jij voorstander bent om de consument zelf te laten kiezen wat ze eten. en nu wil je bont verbieden !!! vreemd. mogen ze niet zelf kiezen wat ze dragen??

 • Oosting-Sietsma

  Dierwelzijn is een hypebeweging die overgaat zodra de ratio het weer gaat overnemen. En dat geldt zeker voor Nederland. Overal tegen zijn, ongehinderd door enige vorm van kennis en volgens het principe van Che Chuevara (eis het onmogelijke) lekker schreeuwen. Dat lucht weliswaar op maar leidt tot niets. Het schijnt vooral in de genen van de stadsmens te zitten.

  Het feit dat men het bont eruit heeft willen gooien, lijkt op een politiek handjeklap waarbij een hele branche is opgeofferd aan een of ander politiek ideaal. Ik kan het niet bewijzen maar de signalen wijzen daar duidelijk op. We moeten oppassen dat er niet weer een branche naar de filistijnen wordt geholpen als er weer eens geen meerderheid is te vormen voor een of ander politiek gekrakeel.

  Boeren moeten weerbaarder worden en misschien ook maar eens de straat op gaan schreeuwen. Want van onze belangenorganisaties moeten we het niet hebben. Wat ze zeggen en wat ze doen, zit nogal eens verschil tussen. Dit gedoe met de bontfokkerijen had nooit zover mogen komen. Er waren genoeg openingen om het anders te doen. Maar dat had tijd nodig en die kreeg men niet.

 • aarthamstra1

  Het sneeuwt .normaal gesproken voeren we dan de vogeltjes in de tuin.
  Nu doen we dat niet meer er zijn geen vogeltjes meer . Alleen kraaien .
  . Maar goed dat er natuur beschermers zijn. Stomme boeren ook .

 • Oosting-Sietsma

  Helaas Hamstra, je zit je eigen gelijk en ongelijk in 1 keer te bewijzen. Ik heb hier van alles zitten, vinken, sijsjes, boskippen, eksters, vlaamse gaaien, wat je maar wilt. Het hele natuurgebeuren. En ik voer niet eens drastisch bij. Mijn vrouw wel, die voert de kippen, dus ook de rest.

  Bij de buurman komen ze niet (melkveebedrijf), zijn erf is veel te netjes, geen korreltje graan wordt daar gemorst, geen boom op het erf te vinden. Hypermodern bedrijf dat aan alle kwalificaties voldoet. Ik niet, bij is het meer een boerderij anno 1950. Ik heb bergen snoeihout achterop liggen, gaat het voorjaar de fik in, maar nu zit het vol vogels. Ik heb boswallen, vijvers over grond en zat bomen.

  Dat is het probleem man, de meeste van jullie moeten zo klinisch en schoon werken, daar komt geen vink meer op af. Bij mij is het meer ecosysteem. Zomers sterft het van de zwaluwen en de mussen, 's winters van de vinken en rest van het struweelgoed. En uiteraard die rotkraaien maar daar weet de hond wel raad mee. Of de kat of de ganzen of de kippen. Iedereen heeft een hekel aan kraaien.

  Het ligt dus niet aan de natuurbeschermers maar aan ons zelf. Beter gezegd aan al die waanzinnige eisen, keurmerken e.a. regelgeving die we hebben. Heb ik minder last van.

 • aornt

  anton 1937,vergeet 50Plus niet,die oud PvdA-ers hebben nog geen Nagel om de reet van Krol te krabben.

 • aarthamstra1

  He beste Sietsma help mij. Mijn vrouw der poes wil geen kraaien vangen .

 • Oosting-Sietsma

  Bel de WBE Hamstra, die zijn er voor en laat de poes van je vrouw met rust :-)

 • Mozes

  Troo #33, als wij het niet aanvaardbaar vinden dat in Nederland bont geproduceerd wordt is het ook niet aanvaardbaar dat Nederlanders bont dragen.
  En het is dan ook niet aanvaardbaar dat Nederlandse mode ontwerpers in hun creaties bont verwerken.
  Burgers mogen zelf kiezen zolang de bontproductie niet verboden is. Zodra bontproductie wel verboden is hebben ze niets meer te kiezen en is het dragen ook verboden.

 • Oosting-Sietsma

  Mozes, wietteelt is in Nederland verboden, het gebruik niet. Ga een rus eens vertellen dat hij geen bont meer mag dragen en kijk eens of je het overleeft. Bont zal nog in lengte van dagen geproduceerd gaan worden. Alleen niet in Nederland.

  M.a.w. je bent meten als gesprekspartner af want je kunt en mag je niet bemoeien met de interne aangelegenheden van een ander land.

 • aqwzsx12

  het moet allemaal bio zijn, het moet allemaal zeer diervriendelijk, het moet allemaal kunnen lezen en schrijven EN het mag niks kosten!
  Die pipos van wakkerdier zijn de salafisten van nederland. hollanders doe uw oogkassen open: zij zijn er op uit de maatschappij te ontwrichten enkel om hun grrot gelijk, ttz een gespijsde kassa te hebben. altijd het zelfde.
  wij hebben hier in de tijd meegemaakt dat Vandenbossche van Gaia op de veemarkt van Ieper door de stront sleurden. Jammer dat...

 • heide01

  Beste mensen, ik zie het nog wel gebeuren dat de nertsenhouderij in Nederland weer wordt toegestaan!!! Op dit moment hebben actievoeders
  nog even de wind mee omdat de voernoemde politieke partijen zich voor hun karretje hebben laten spannen. Er komt steeds meer weerstand tegen allerlei maatregelen die onze regering neemt. Langzaam gaan we voelen hoe sterk we zijn verarmt. Onze overheid, onze staat heeft per hoofd van de bevolking meer schuld b.v.dan die van b.v. Spanje!!! Het onderpand ervan is onze economie waaruit bedrijven en burgers belasting moeten betalen om deze op orde te brengen. Ik hoor hier weinigen over!! De laatste jaren is het nog door weinigen gevoeld. Nu gaat de massa het voelen. Het wordt een tij van alle hens aan dek!! Daarom ondernemend (agrarisch Nederland) en jullie medewerkers, Ik ben trots op jullie, blijf alle zeilen bijzetten, het is zoveel uitdagender kapitein op een schip te zijn in woelige baren, dan veilig aan de walkant van alles en nog wat te roepen.

 • alco1

  Juist heide01. De politiek zal veranderen als daardoor weer stemmen winst behaald kan worden. Aan ons de taak de stemmer de realiteit weer te laten zien.

 • Mozes

  Oosting-Sietsma #41, ik heb de indruk dat u mijn reactie #40 niet begrijpt. Ik probeerde de hypocrisie van het nertsenverbot aan te tonen.

 • Oosting-Sietsma

  Mozes, het lijkt erop. We zeggen hetzelfde maar ieders op een andere manier dus.

 • Oosting-Sietsma

  Uit een andere discussie, met zoń dierbeschermer:

  'De bontfokkerij is een goed voorbeeld. Na een strijd van jaren en jaren is het verbod op de nertshouderij er nu dan eindelijk door. (In Oostenrijk al eerder.) Ook al eerder het verbod op import van zeehondenbont in de hele EU. Daarmee zijn we er nog steeds niet: er worden nog veel bontaccessoires gedragen, echt en nep. Het gaat met kleine stapjes, soms is er een terugval. Maar zolang er mensen van goeden wil zijn, zal de strijd niet opgegeven worden. Met andere woorden: de realiteit is NIET DE NORM.'

  Let op: realiteit is niet de norm. Weet dus waar je tegen vecht. Mensen die van God los zijn, geen contact meer willen met de realiteit. Geestelijke zombies dus.

 • gerjan slingenbergh

  @troo Bont kun je niet eten.

 • heide01

  Bont opgewaardeerd uit visafval is een welkome aanvulling op de opbrengst van 33 miljoen ha. katoen en op de 250 miljoen ha. waar 1 miljard schapen lopen voor de wolproductie met als bijproduct vlees op gronden waar akkerbouw lastig is,
  Ja Gerjan Slingenberg ik vermoed dat ook jij een globalist bent!!
  Niet in naam maar in doen en laten, haast geen Nederlander die er aan ontkomt!!
  Kijk eens naar je schoenen, van leer en rubber? De kleding die je draagt, drink je koffie? Waar komt die vandaan? Koffie met biet suiker of riet suiker, hoe beweeg jeje voort, (autobanden) welke bijdrage lever je aan de afname van de rubberplantages, hoe schoon is die productie? Dan toch maar zeggen ik heb een schoon geweten, bont wordt niet gegeten!!!

 • alco1

  Ja Gerjan, daar zegt heide wat. En wat betreft dat je bont niet eet. Er zijn ook mensen die zeggen dat je zonder vlees kunt.
  Oosting-Sietsma, als je op deze manier je mening verwoordt, zullen er ook weer velen zijn die je verkeert interpreteren.

 • reiziger

  de wensen van wakkerdier
  geen melk geen rundvlees geen kalfsvlees
  geen kippen vlees geen kippen ei
  geen varkens vlees geen kalkoen geen leren jas geen lerenschoen
  geen konijne vlees geen hertenvlees geen slangen leer
  geen biokip geen scharelvarken geen bio melk geen wolle trui
  geen schapen vlees geen geiten melk geen vis aan de haak
  geen voedsel geen kleren geen economie geen leven
  het wordt tijd voor WAKKEREMENSEN
  die een einde maken aan deze links dictaruur

 • joannes

  Hoe rijker een gemeenschap hoe meer het zich de Utopie kan veroorloven! En natuurlijk zijn er dan mensen die er aan denken en naar gaan leven! Het tegenovergestelde is óók waar! En dat zullen we gaan ervaren zo lijkt het! Want het realisme is ook in de Politiek doorgedrongen met vandaag de Minister van Financiën z´n opmerkingen over de bank CAO. Politiek zal moeite hebben de ideeën van Utopie te verlaten met tot op heden iedereen ¨gelijk¨. Dus voorlopig is het wachten op Politiek inzicht dat het particuliere initiatieven zijn die een (economisch) gemeenschap dragen.

 • drikhend

  Eens zal er in Nederland een opstand komen . Wij werkende mensen betalen ons scheel aan heffingen ,ziekte kosten ,pensioen en AOW gelden . belasting op vermogen .waterschap enz. Gewoon te veel om op te noemen . En er komt alleen maar bij omdat de dames en heren in Den Haag de gaten op moeten vullen die de zakkenvullers veroorzaakt hebben . Maar wordt of ben je ziek of oud dan ben je in Nederland de klos . En wordt na al je betalen nog afhankelijk van een ziekefonds wat liefst niets betaald en jaarlijks de premie verhoogt . Maar als je jong en niet ziek bent betalen . Maar als altijd gezond bent geweest en oud ziek wordt moet er eerst gekeken worden of je het nog wel waard bent . En aan de andere kant jaagt men mensen die eerlijk een goede boterham verdien het land uit . Laat deze mensen hier hun belasting betalen . In het buitenland hebben ze straks buikpijn van het lachen en de knip vol geld . Want de schadevergoeding wordt in het buitenland gestald of gebruikt voor nieuwe bedrijven .

 • drikhend

  Beste Joannes Welke particulier heeft er noch zin in om initiatieven te ontplooien in Nederland . Je moet overal vergunningen voor aanvragen . En overal wordt bezwaar op gemaakt . Van de een mag geen dieren houden , bij de andere stikt het , bij de volgende is stal of gebouw te groot . Andere vindt kleur niet goed , volgende spreekt van horizon vervuiling , natuur schade , zeldzaam dier of plant enz. Voor dat je deze strijd gewonnen hebt ben je al een vermogen kwijt .Onze economie gat gewoon stuk kapot aan deze langslepende zaken en niet alleen door krediet crisis . Er is geld zat want er is nog nooit zoveel gespaard . Rente is laag . Maar als bedrijven tegen gewerkt worden staat ontwikkeling stil en staan banken niet te springen om hier nog geld in te steken En zeker nu de overheid nog onbetrouwbaar geworden is wat betreft voortbestaan dierlijke sector .

 • joannes

  @Dirkhend, dat bedoel ik! Geen particulier die nu wat wil, wanneer hij zich alle opgegooide barrieres realiseerd die de gemeenschap Politiek afdwingt om die Utopia in stand te houden. Met een Inkomstenbelasting Tarief aan de inkomsten kant en een BTW tarief aan de uitgave kant valt er steeds minder te besteden voor de ondernemer, die ook nog eens alle beperkingen moet tolereren die men maar kan bedenken. De lol is er vanaf! Wanneer je dan leest dat Nertsbont flink gevraagd is en wat oplevert op nb een wereld markt is de verhuiswagen snel bestelt!

 • bankivahoen

  Ja als je verplicht bent om aan DR te melden hoeveel nh3,fijnstof,methaan en lachgas je kippenbedrijfje uitstoot (want dat moet van Brussel voor e-prtr) dan zit er nog maar een ding op en dat is zo snel mogelijk een bord in de tuin en hopen dat er een gek komt die het nog wil! Wie kan er nog een pluimveedeskundige gebruiken in een fatsoenlijk ander land die mag contact opnemen!

 • Tomtom1912

  We blijven vechten voor een verbod op nertsen fokken en ook voor bond Nederland moet bond vrij woorden

 • Bison

  Weer zo'n lijpkees. ^^^

 • Mozes

  Tomtom 1912, het nertsen fokken is in Nederland al verboden. Het dragen van bont en het verwerken door kledingontwerpers neemt echter toe. De (linkse) politiek vindt het niet nodig hier iets aan te doen. Bont is dus wel aanvaardbaar zolang het maar in het buitenland wordt geproduceerd.

 • heide01

  Beste mensen,

  Ik blijf heel positief over de agrarische sector in de volle breedte, in Nederland!!! Wat er ook over wordt gezegd.
  Over enige tijd ontwaakt Nederland uit zijn welvaartsdroom, kijkt om zich en en gaat zich afvragen waarom wordt alles toch zo duur?
  Ja door die arme overheid!! Een staatsschuld van 26.000 per Nederlander, ruim 100.000,- voor een gezin met 2 kinderen. Dit komt bovenop de huizenbubbel!
  Wie moeten de rente, middels belastingen (als die nog eens flink oploopt) betalen? De burgers en de bedrijven!! Hoe minder bedrijven er overblijven, des te zwaarder de lasten voor de burgers!!
  We zijn de toegevoegde waarde die bedrijven maken hard nodig.
  Bont is duurzaam geproduceerd, zie eerdere verhaal!!
  We zij alles nodig!

 • jordi 1455

  dat verbod op de nertsenhouderij moet terug worden gedraaid.
  De invloed van de groene lobby moet helemaal worden ingedamd.
  Ik wist dat de pvdd en wakker dier een slechte ontwikkeling was, van hun maakt niet uit hoeveel geld natuuraanleg en al die groene onzin gaat kosten.
  Zulke organisaties als wakker dier draaien de economie nog een keer om en dan breekt er chaos uit.

 • agratax2

  heide01. De Nederlander zal tot de conclusie komen, dat de prijs nagenoeg gelijk blijft, maar dat hij steeds minder overhoud van zijn zuur verdiende eurootjes. Daar komt bij dat de werkenden steeds meer werkelozen (al dan niet bewust) op sleeptouw moeten nemen, terwijl er enkele honderdduizenden arbeidsmigranten in Nederland rond hobbelen. Die houden de prijzen voor levensmiddelen nog op een acceptabel peil, je met er toch niet aan denken dat de moderne Nederlander op je bedrijf werkt en constant zeurt over vuil, zere rug, werkhouding die hem niet bevalt etc.

Laad alle reacties (58)

Of registreer je om te kunnen reageren.