Home

Nieuws

'Nederland korting ruim 1 miljard'

Brussel - Nederland heeft zijn jaarlijkse korting van 1 miljard euro op de afdracht aan Brussel weten te behouden.

Nederland krijgt vanaf volgend jaar een vaste jaarlijkse korting van 728 miljoen euro. Naast deze korting krijgt Nederland ook een andere jaarlijkse korting, gebaseerd op de afdracht van de btw aan Brussel. Volgens Nederlandse berekeningen gaat het hierbij om 359 miljoen euro. Dat maakte premier Mark Rutte vrijdagmiddag bekend na marathonoverleg in Brussel over de EU-meerjarenbegroting 2014-2020.

Op het laatste nippertje wist Rutte het eerste bedrag nog met zo'n 45 miljoen euro te verhogen, nadat 's ochtends het leeuwendeel was toegezegd. Rutte had voor de top herhaaldelijk benadrukt de korting niet te willen inleveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.