Home

Nieuws 14 reacties

Minister helpt klanten Deutsche Bank niet

Den Haag – Minister van Economische Zaken Jeroen Dijsselbloem ziet geen mogelijkheden MKB-klanten van Deutsche Bank waarvan de financiering spaak loopt te helpen. Dijsselbloem reageerde op Kamervragen van onder meer de SGP, die met de klachten nu naar LTO gaat. Het betreft vaak boeren die niet langer tot de doelgroep van Deutsche Bank behoren.

Volgens eerdere berichten wil Deutsche Bank geen nieuwe kredieten meer afsluiten voor bedrijven met een omzet van kleiner dan 1 miljoen euro, een harde grens die de Duitse bank ontkent. Als een bedrijf nog een lening heeft bij Deutsche Bank, geldt hiervoor vaak een onderpand dat niet “splitsbaar” is, erkent Dijsselbloem in een kamerbrief.
Ondernemers worden dus gedwongen aan een nieuwe financier ook nieuwe zekerheden te bieden, wanneer deze bestaan, of te financieren zonder zekerheden. In de praktijk is dit moeilijk en anders heel duur. Wanneer ondernemers hun financiering willen opzeggen, geldt een boete, die Dijsselbloem “gebruikelijk” noemt. De SGP wil dat de boete van tafel gaat.
Hij zegt niet te weten hoeveel agrarische bedrijven zijn getroffen en hoeveel daarvan nu geen nieuwe financiering kunnen afsluiten. Dijsselbloem stelt dat de Deutsche Bank het recht heeft de strategie te wijzigen en de bank heeft tegenover Dijsselbloem aangegeven met bedrijven te willen praten over passende oplossingen.
Volgens de SGP heeft de overheid een bijzondere zorgplicht omdat de klantengroep vanwege mededingingsregels werd overgezet van ABN Amro naar Deutsche Bank. De SGP overweegt het aanvragen van een debat in de Tweede Kamer.

Laatste reacties

 • joannes

  Je kan natuurlijk van een PvdA minister net veel meer verwachten! En zeker een die nb uit de WUR omgeving komt. Die heeft met de persoonlijke PvdA motieven agrarische economie gestudeerd!

 • joannes

  ¨Net¨ moet natuurlijk NIET zijn bij #1 , in de vaart de I vergeten!

 • jan1966

  Dat had ik ook niet verwacht van de ROTTIGE RANDSTAD kabinet

 • boerderij12

  het is in een woord gewoon schandalig

 • info36

  Weer een goed voorbeeld hoe die linkse jongens hardwerkende kleine ondernemers in de stront laten zakken. Als het Shell betrof zou meneer wel op de bres springen. Een echte salonsocialist. Walgelijk. Nederland gaat steeds meer op een bananenrepubliek lijken. En die banken maar het hand boven het hoofd houden. Terwijl die voor een groot deel schuldig zijn aan de economische crises.
  Meneer Dijsselbloem vergeet niet dat de zelfstandige ondernemers de motor van de economie zijn!

 • wilcovanlaar1

  Het blijkt steeds weer dat de sgp ook voor de boeren opkomt!

 • jordi 1455

  schijn kan bedriegen er zijn zat voorbeelden als je naar de geschiedenis kijkt.

 • reiziger

  het communisme in nederland neemt steeds groottere vormen aan eerts alle banken nationalizeren door ieders spaarcenten te stelen vervolgens finacieringen intrekken en daarna voor E0,- bedrijven nationalizeren en comministies nederland is een feit
  ik ben benieuw hoelang de hardwerkend mensen en ondernemers dit nog gaat pikken voordat ze massal de straaten op gaan

 • joannes

  Precies, @info36, wanneer het Shell betrof zou hij mogelijk zijn eigen toekomst beperken, want bij de grote bedrijven eindigen de meeste in de directie of als commissaris. Zie Camiel Eurlings en Wouter Bos!

 • Gerard Groot Koerkamp

  Laten we hopen dat tijdens een kamerdebat de volksvertegenwoordigers de belangen van de boeren weten te behartigen en beseffen dat de tweede kamer ons enkele jaren terug als handelswaar hebben verkocht.Als wij ons product verkopen blijven wij ook verantwoordelijk totdat de consument het heeft gekonsumeerd.

 • reiziger

  SGP stijgt gestaagt in nieuwste opine pijling verwachting 10 zetels

 • Mels

  Toch is er niemand geweest die zei dat ze over moesten stappen naar de Deutsche Bank,ze zijn zelf gegaan en gingen om de betere voorwaarden of erger omdat die bank WEL wou financieren,dit konden ze niet voorzien maar er zitten nu eenmaal risicos aan de hele materie,blijft buiten kijf dat het schandalig is hoe Deutsche Bank zich opstelt.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Ons bedrijf deed zaken met de vestiging Apeldoorn van de A.B.N.Amro.Deze vestiging werd verkocht aan de Deutsche Bank Wij moesten verplicht mee naar de Deutsche Bank.Alles ging verder onder dezelfde voorwaarden en alle kosten met betrekking tot de overdracht werden volledig betaald.Wij en vele anderen hadden absoluut geen keus.Er werd ook duidelijk gezegd dat er niets zou veranderen m.b.t. het te voeren beleid.De Tweede Kamer eigenaar van de A.B.N.Amro hebben ons verkocht.Via google kun je de gang van zaken allemaal nog terug vinden.

 • huisvader

  nu naar andere bank kom je bij duivel te biecht als je al wat krijgt aantal aanbieders klein en arrogant

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.