Home

Nieuws 2 reacties

Meevallende cijfers op conto land- en tuinbouw

Venhuizen - De meevallende cijfers over het overheidstekort van het Centraal Planbureau komen voor de helft op het conto van de land- en tuinbouw.

Dat zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat in reactie op de bekendmaking van het CPB dat het overheidstekort oploopt tot 3,4 procent.

De cijfers vallen in de ogen van Maat en VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes mee, omdat de voorspellingen van de Europese Commissie eerder deze maand uitkwamen op een tekort van 3,6 procent.

Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, net als Albert Jan Maat spreker op de dag van LTO Noord Noord-Holland, zei dat Nederland in deze crisis nog overeind gehouden wordt door de exporterende sectoren in dit land, waarvan de land- en tuinbouw een belangrijke deel van uit maken. Wientjes deed een sterk beroep op het kabinet om die motoren van de Nederlandse economie te versterken. "Ga het de kip met de gouden eieren niet extra moeilijk maken, houd het topsectorenbeleid overeind. We moeten niet bezuinigen op de ondernemers die dit land overeind houden, de ondernemers die exporteren."

Wientjes riep het kabinet op duidelijkheid te geven, zodat er rust ontstaat en de Nederlanders weer weten waar ze aan toe zijn en niet op hun geld blijven zitten.

Wientjes relativeerde de berekeningen van het CPB door te stellen dat de man waar heel Nederland donderdagmorgen naar luisterde nog nooit gelijk heeft gekregen. "Maar we doen wel alsof hij gelijk heeft." Wientjes gaat ervan uit dat de bezuinigingen volgend jaar niet zo drastisch hoeven te zijn, als tot gisteren werd verondersteld.

Laatste reacties

  • poldes

    als dank voor de bijdrage aan de economie ,worden de inkomenstoeslagen met 15 % verminderd.
    wel te begrijpen,
    maar dus toch onterecht.

  • jordi 1455

    de politiek moet het volk en ook de boer dienen en niet andersom.

Of registreer je om te kunnen reageren.