Home

Nieuws 6522 x bekeken 6 reacties

'Meer vraag naar paardenvlees'

Rijswijk – De vraag naar paardenvlees is door het paardenvleesschandaal in Nederland toegenomen, zo zeggen enkele van de weinige paardenslagers die ons land nog rijk is.

Dick Vrijenhoek uit Rijswijk verkoopt normaliter iets meer dan 150 maar nu zo’n 200 kilogram paardenvlees. “Het zijn prachtige scharreldieren en veel ouderen kennen de tijd nog dat paardenvlees overal gegeten werd”, aldus de slager. “Ze komen nu terug.” Peter Wisker van slagerij Henk Wisker uit Haarlem, die normaal zo’n vier paarden per week laat slachten, spreekt van een afzettoename van circa 20 tot 25 procent. “Er is aanloop vanuit heel Nederland, niet meer alleen uit Amsterdam.” De tijden dat op de veemarkt in Utrecht wekelijks 400 paarden werden verkocht, keren volgens Wisker echter niet meer terug. Volgens Britse media is de Britse paardenvleesconsumptie, van oudsher heel klein, sinds de vondst van paardenvlees dat verkocht was als rundvlees, vertienvoudigd.

Laatste reacties

 • gerstiroma

  het vermengen van paardevlees zonder vermelding met ander vlees is natuurlijk de zaak besotemieteren, maar de ophef is ontstaan omdat het paard nu in tegestelling tot vroeger gezien word als huisdier net als een hond of kat en vroeger was het een gebruiksdier en had het dier nut, nu word het voor de flauwekul gehouden en vinden vooral meisjes en vrouwen het zielig dat zo'n dier geslacht word

 • koestal

  Door de recessie worden er nu veel meer paarden geslacht,veel mensen hebben geen geld meer om hun paard te onderhouden,dure hypotheek en er is minder werk ,dus minder geld ,voer is duur ,dus het paard moet maar weg,en de slager zegt dat er meer vraag is naar paardenvlees ,nu dat sluit dan mooi aan bij het aanbod

 • Elevage

  als iedereen nou eens gewoon de samenstelling van z'n kroketten zou checken dan komen er heel wat mensen achter dat ze al járen paardenvlees eten.

 • agri2

  McBonfire

 • Janmetdepet

  Méér vraag naar paardenvlees? Belachelijk. Nadat blijkt dat de kluit bedonderd is lijkt me dit hoogst onwaarschijnlijk. Enkele paardenslagers zeggen dit. Ha! Die proberen gewoon reclame te maken.

 • joannes

  @Janmetdepet, wat een reactie! Je moet toch nu wel een keer achter zijn dat niet iedereen denkt zo als jij denkt! Denk je echt dat Maurice de Hond zijn naam bebind aan een fake onderzoek?http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2013/2/Enquete-geen-bezwaar-tegen-paardenvlees-1176714W/ Je reactie zegt wat over jouw ethiek en opvattingen zo snel te oordelen. Er zijn ook gewoon pragmatische, natuurlijk nieuwsgierige mensen die het gewoon een keer willen proberen. Paardenvlees is gezond en een rijke afwisseling.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.