Home

Nieuws 1852 x bekeken 2 reacties

Lensing Foods in maag met ‘paardenlasagne’

Nijkerk – Lensing Foods weet niet wat te doen met 100.000 pakjes teruggeroepen lasagne. Volgens eigenaar en directeur Harold Lensing is nog altijd onduidelijk of het rundvleesproduct paardenvlees bevat, maar is verkopen of doneren vermoedelijk geen optie. “We praten over misschien tonnen schade en het is een grote verspilling.”

Lensing Foods besloot 11 februari alle lasagneproducten van het diepvriesmerk Primafrost terug te halen van een serie supermarkten die zijn aangesloten bij inkooporganisatie Superunie. Het bedrijf uit betrekt eenheden van 400 gram van de Franse onderneming Comigel, die in Luxemburg diepvriesproducten produceert.
Comigel leverde ook maaltijden aan Britse afnemers en hierin is paardenvlees aangetroffen. “Comigel werkt nu met een andere vleesverwerker dan voorheen; Spanghero is aan de kant gezet en nu wordt 100 procent rundvlees gegarandeerd en dus leveren we weer. Niettemin moeten we de schadepost bij Comigel neerleggen want nu liggen de koelcellen vol met 'beschadigde' waar”, aldus de oud-medewerker van Unilever.
Het instituut Rikilt onderzoekt in opdracht van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) enkele monsters van de teruggeroepen pakjes. De uitslag is ongewis, maar zelfs wanneer in de onderzochte pakjes geen paardenvlees zit, kan Lensing niet meer uitleveren. “Juridisch zou het mogen maar ik kan nooit een garantie afgeven voor de hele partij.”
Lensing overwoog de pakjes te doneren aan voedselbanken en wat de NVWA betreft mag dat. Een woordvoerder stelt dat de producten wel opnieuw gelabeld moeten worden. Volgens Lensing is dat vermoedelijk zo duur dat het bedrijf gedwongen zal zijn de producten te laten vernietigen. "Het is een grote verspilling."

Laatste reacties

  • koestal

    misschien wel iets voor de voedselbank,er is verder niks mis met paardenvlees,alleen het moet af te lezen zijn op de verpakking

  • safflower

    Stuur naar Kazakhstan. die schijnen daar paarden vlees als HET vlees te beschouwen en eten er veel van.

Of registreer je om te kunnen reageren.