Home

Nieuws 4 reacties

LTO: Boeren Deutsche Bank kunnen gratis weg

Zwolle - Ondernemers met een financiering bij de Deutsche Bank kunnen naar een andere bank, 'in principe' zonder extra kosten. Dit zegt LTO Nederland na een gesprek met de grootste Duitse bank.

Uitzondering is er voor diegene die een duidelijk rentevoordeel haalt na vertrek, meldt de standsorganisatie. In dat geval zal de Deutsche Bank zich inspannen om de betrokken ondernemers een redelijk voorstel te doen, aldus LTO.

De Deutsche Bank wil niets zeggen over de afspraak met LTO. Het bevestigt wel dat er een gesprek is geweest met LTO Nederland maar 'het beleid heeft om datgene wat met individuele klanten of instanties wordt besproken niet te delen met de media'.

De agrarische ondernemers die zich met klachten over de Deutsche Bank bij LTO hadden gemeld, zijn intussen op de hoogte gesteld van het resultaat van het gesprek. Het gesprek tussen beide partijen vond plaats, nadat leden van LTO in overwegend de noordelijke provincies bij hun organisatie aan de bel trokken. Hun reactie spitste zich toe op de gevolgen van het beleid van de Duitse bank om in principe geen financiering meer te verzorgen voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf en in de agrarische sector met een omzet onder de €1 miljoen.

Naar aanleiding van de toezegging van de Deutsche Bank heeft LTO Nederland uitdrukkelijk gevraagd om met een gezamenlijke verklaring te komen. Dit is door de Deutsche Bank evenwel om onder meer juridische redenen geweigerd, aldus LTO. De standsorganisatie vindt dit onbevredigend en zal daarom ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de Nederlandsche Bank en betrokken politici informeren over de uitkomst van het gesprek.

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  Mooi, welke bank neemt het over.

 • rjmpeters

  RABOBANK

 • koestal

  Rabobank heeft nu een grote machtspositie,boeren hebben nauwelijks keuze in een bank.

 • Mozes

  Ze hebben wel keuze koestal. Ze kunnen kiezen tussen drie staatsbanken of een coöperatieve bank.

Of registreer je om te kunnen reageren.