Home

Nieuws 9 reacties

Komende jaren honderden windmolens erbij

Den Haag - De komende jaren worden er honderden windmolens bijgebouwd. Rijk en provincies willen namelijk dat in 2020 wind op land 6.000 megawatt energie produceert. Nu staat de teller op een derde daarvan.
Nog voor het einde van dit jaar moet het grootste deel al planologisch zijn vastgelegd. Voor de resterende 285 megawatt zoeken de provincies nog naar geschikte locaties. De benodigde ruimte wordt eerst gezocht in Friesland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Overijssel, Gelderland en Limburg.

De windmolens moeten een bijdrage leveren aan de doelstelling van 16 procent duurzame energie in 2020. Op dit moment is nog slechts zo’n4 procent van de gebruikte energie hernieuwbaar.

Laatste reacties

 • Bison

  Je zal er maar tussen zitten.
  Pure horizon vervuiling,..Die dingen zijn mischien alleen goed om UFO's af te schrikken.lol

 • eko boer

  wij hebben er een op het erf stoor me er totaal niet aan en hoor hem ook niet

 • Mels

  Ik ook ekoboer,super zo een knakenmachine.

 • agratax2

  Welke buitenlandse investeerder is de gelukkige? Zijn we dan weer niet of nog steeds afhankelijk van het buitenland m.b.t. de inkoopprijs net als bij de olie en gas importen? We hebben ons eigen nutsbedrijven verkocht en dus niets meer in te brengen op dit vlak. Ja de windmolens (onze uitvinding) en onze zonnepanelen productie hebben we verkocht aan het buitenland. Ook hier zijn we afhankelijk van hun leveringsvoorwaarden en prijzen. De Nederlandse handelsgeest zorgt voor korte termijn winst (uitverkoop) en hopelijk later minder kosten. Utopisch.

 • jp.bierema

  Beter onze Euro binnen Europa uitgeven, dan met bakken vol naar China aan die zogenaamde rendabele zonnepanelen. De wereld op zijn kop.

 • agratax2

  jp.bierema1. Ik denk dat jij een van de oorzaken van de crisis aangeeft. Geld weg scheppen zonder voldoende nieuwe aanvoer.

 • Jan Bouwers Bloembollen

  Mogen er dan in NOORD-HOLLAND nog molens gebouwd worden?

 • agratax2

  Jan Bouwers Bloembollen. Waarom zouden er in Noord Holland geen molens gebouwd mogen worden? Hebben de Hollanders geen behoefte aan >schone< energie? Als ik de Randstedelingen zo hoor, willen ze niets liever dan windenergie maar over de rug van andere mensen. Voor de echte randstedeling is handel in schone energie een uitdaging het produceren moet zeker niet in zijn achtertuin gebeuren. Is deze conclusie goed, dan krijgen e boeren in NH geen molens meer en dus ook geen geld uit de windmolen pot.

 • Jan Zonderland

  Lees de Elsevier van vorige week maar eens en je wilt die molens niet meer zien

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.