Home

Nieuws 1 reactie

Inkomen Engelse varkenshouder gehalveerd

Londen - Varkenshouders in Engeland hebben in het afgelopen jaar gemiddeld 19.000 pond, zo'n 22.000 euro, verdiend. Dat is precies de helft van het gemiddelde inkomen voor Engelse varkenshouders in 2011. Met uitzondering van pluimveehouders hebben ook alle andere Engelse boeren afgelopen jaar in moeten leveren. Dat blijkt uit de jaarlijkse schatting van boereninkomens van het plattelandsministerie Defra.

De hoogste inkomens worden ook in Engeland verdiend in de akkerbouw. Verbouwers van graan kwamen afgelopen jaar uit op omgerekend 97.000 euro, hun collega's met aardappelen, bieten of andere akkerbouwgewassen op 104.000 euro. Akkerbouwers moesten echter over de hele linie wel elf procent aan inkomen inleveren.

In de veehouderij komen vooral boeren met grazend vee in achtergestelde gebieden, zoals heuvellanden, er bekaaid af. Zij moeten het doen met een gemiddeld inkomen van net 16.000 euro wat ook 52 procent minder is dan in 2011. Veehouders in andere delen van het land doen het, met 21.000 euro ofwel een daling met 44 procent, iets beter. In de melkveehouderij in Engeland verdienden boeren gemiddeld 58.000 euro wat dan wel weer 42 procent minder is dan in het voorafgaande jaar. Alleen pluimveehouders zagen hun inkomen van gemiddeld 48.000 euro gelijk blijven aan dat van een jaar eerder.

Eén reactie

  • gerrit_aly1

    Goed voorbeeld strenge welzijnsregels in Engeland en nog minder inkomen.Zo gaat het bij meer welzijnsregels straks in ons land ook net zo.

Of registreer je om te kunnen reageren.