Home

Nieuws 2 reacties

India koopt eindelijk kali

New Delhi – India heeft veel later dan normaal kali ingekocht en wel voor een hogere prijs dan China. De Aziatische landen bepalen grotendeels het prijsniveau van kali, één van de belangrijkste drie meststoffen.

China betaalde eerder 400 dollar per ton, terwijl India Russische en Wit-Russische leveranciers 427 dollar (316 euro) betaalt. De kali wordt in de loop van het jaar geleverd. Vorig jaar kocht India 3,5 miljoen ton en de verwachting van het kaliconsortium Canpotex is dat het volume ook dit jaar ongeveer zo groot zal zijn. Daarmee lijkt de druk op de kaliprijzen terug te keren want marktleider Potashcorp stelde eerder te verwachten dat India 10 tot 11 miljoen ton per jaar nodig heeft.
Indiase boeren kopen negen keer vaker stikstofkunstmest dan kali, terwijl in de Verenigde Staten drie keer zo vaak stikstofkunstmest wordt aangewend.

Laatste reacties

  • agropak

    Een beetje warrig verhaal of word ik nu zo oud

  • joannes

    Je moet inderdaad nadenken voordat je de mogelijk redenering/verklaring begrijpt! Een Puzzeltje!

Of registreer je om te kunnen reageren.