Home

Nieuws 845 x bekeken 1 reactie

Ikea staakt in Europa verkoop gehaktballen

Rijswijk - Ikea stopt in heel Europa met de verkoop van zijn Zweedse gehaktballen. De balletjes, waarin Tsjechische autoriteiten paardenvlees hebben gevonden, zijn ook niet meer in de restaurants van de meubelketen te krijgen. Dat heeft een woordvoerder van Ikea Nederland maandag tegen het ANP gezegd.

"We nemen het onderzoek van de Tsjechische autoriteiten heel serieus. In het belang van onze consumenten gaan de gehaktballen uit de restaurants, uit de bistro's en ook uit onze foodmarkets", zei de woordvoerder. Consumenten die de Zweedse balletjes thuis in de diepvries hebben en niet willen opeten, kunnen die terugbrengen naar de filialen.

Eerder maandag besloot het concern een partij te verwijderen die het in zijn foodmarkets had liggen. Later op de dag kwam het besluit om de verkoop van alle ballen tijdelijk te staken. "We willen nu heel goed nagaan wat er precies met de gehaktballen aan de hand is." Volgens de Nederlandse zegsman heeft Ikea onlangs een aantal vleesproducten getest op aanwezigheid van paardenvlees. "Daar is toen geen spoor van gevonden. Om die uitslag te valideren, wordt het onderzoek herhaald." De uitslag daarvan volgt binnen enkele dagen.

Eén reactie

  • agratax2

    Wanneer is de kust weer veilig om deze ballen 'drie om drie' weer uit de vriezer te halen en via de magnetron aan de man te brengen? Paardenvlees is niet slechter dan ander vlees is mij altijd geleerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.