Home

Nieuws 770 x bekeken

Ierse minister in verlegenheid door broer

Dublin - De laatste ontwikkelingen in het paardenvlees-schandaal hebben de Ierse minister van landbouw Simon Coveney in verlegenheid gebracht. Dat komt doordat Britse supermarkten vanwege de aanwezigheid van paardenvlees een aantal vleesproducten hebben verwijderd die afkomstig blijken te zijn van Greencore, een Iers voedingsconcern dat wordt geleid door Coveney's broer Patrick.

Omdat Ierland momenteel voorzitter is van de EU-ministerraad, leidt Coveney – de minister – ook alle vergaderingen van de landbouwministers, zoals eerder deze week over het paardenvleesschandaal. Coveney heeft ook steeds geroepen dat harde maatregelen nodig zijn tegen bedrijven of personen die het schandaal hebben veroorzaakt. Dat komt in een ander daglicht te staan nu het bedrijf van Patrick Coveney daar ook bij betrokken is geraakt. Greencore, het vroegere staatssuikerbedrijf van Ierland, heeft bevestigd dat het de leverancier is van bolognese-saus en andere andere vleesproducten waarin paardenvlees is gevonden. Na de bekendmaking daalde de koers van het aandeel Greencore op de aandelenbeurs van Dublin vrijdag met zo'n 13 procent. Dat kost ook de staat geld omdat het na de privatisering nog steeds een flink belang in Greencore heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.