Home

Nieuws 6553 x bekeken 2 reacties

Gosschalk profiteert van betere rundvleesmarkt en extra export

Epe - Runder- en varkensvleesbedrijf Gosschalk in Epe heeft over 2011 bijna 4 ton meer winst en ruim 23 miljoen meer omzet geboekt dan over 2010. Ook wist het bedrijf het eigen vermogen verder te versterken. Dit blijkt uit het jaarverslag dat de onderneming heeft gedeponeerd.

Gosschalk is na Vion (Tilburg) de tweede runderslachterij in Nederland. Het bedrijf is van oudsher sterk op de export gericht, maar heeft ook een vleesverwerkende tak in de vorm van dochterbedrijf Nauwxs. De familie Gosschalk controleert ook de diagnostische laboratoria van ILG en VLG in Epe. Cijfers hiervan zijn echter niet in de resultaten van Gosschalk Beheer meegenomen.

De totale omzet van Gosschalk Beheer steeg van 166 miljoen naar bijna 190 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat ging omhoog van ruim 6 ton naar bijna 1 miljoen euro. De netto winst steeg van ruim 150.000 euro naar bijna 550.000 euro.

De betere resultaten zijn onder meer een gevolg van de betere rundvleesprijzen in de voorbije jaren en de gestegen export. Gosschalk boekte in 2011 op alle terreinen extra omzet. De export naar buitenlandse bestemmingen steeg echter het hardst. Die groeide van een omzetwaarde van ruim 64 miljoen euro in 2010 naar ruim 81 miljoen in 2011. De binnenlandse omzet steeg met bijna 5 miljoen euro naar 98 miljoen en de handelsomzet steeg met 2 miljoen naar 10 miljoen euro.

Door de betere gang van zaken, kon het eigen vermogen van de groep met bijna 6 ton worden verhoogd naar 8,6 miljoen euro. De familie Gosschalk weigert altijd commentaar te geven op ontwikkelingen in of rond het bedrijf. Daardoor is dus ook geen verdere toelichting beschikbaar.

Laatste reacties

  • tikka

    Mooi zo, kunnen ze goede prijzen voor het slachtvee blijven geven.

    Tikka.

  • koestal

    geen paardevlees !

Of registreer je om te kunnen reageren.