Home

Nieuws 1797 x bekeken 7 reacties

'Geen blijvende schade imago vleesbranche'

Doetinchem – Het Europese paardenvleesschandaal leidt niet tot blijvende imagoschade voor de vleesbranche.

Dat denkt Dé van de Riet van de stichting www.vlees.nl . Directeur communicatie Marc van der Lee van Vion, dat zelf geen paarden slacht, vindt de foute etikettering ernstig maar laakt de overspannen reactie van de media.

In januari is in Britse supermarkten paardenvlees aangetroffen dat verkocht werd als rundvlees. Het eten van paardenvlees is in Groot-Brittannië een veel groter taboe dan elders in Europa. Van de Riet verwacht dat daarom de imagoschade ook vooral op de Britse markt zal blijven, en dan misschien nog vooral bij diepvriesmaaltijden. Ook in Nederland zijn diepvriesmaaltijden uit de schappen gehaald door leden van Superunie, zoals Coop, Boni en Plus.
Van der Lee noemt de berichtgeving “natuurlijk niet positief voor de categorie vlees”. Hij benadrukt dat met paardenvlees zelf niets mis is en dat van een voedselveiligheidscrisis zoals bij de Ehec-affaire geen sprake blijkt. Van der Lee vreest dat bij kwade wil verkeerde etikettering nauwelijks te voorkomen is.
De Roemeense premier Viktor Ponta zegt dat Roemeense slachthuizen geen paardenvlees of ezelvlees hebben verkocht als rundvlees, mogelijk via een Nederlandse handelaar. EU-onderzoekers hebben eerder gewaarschuwd dat Roemenië met veel paarden- en ezelvlees zou komen te zitten door een omstreden nieuwe verkeerswet. Die verbiedt paard en wagens op de openbare weg.

Laatste reacties

 • iptho1

  natuurlijk valt dit wel onder voedselveiligheid. Dit mag gewoon niet kunnen!
  En ja.....de media hebben het opgeklopt, maar dat zijn we in deze sector wel gewend zou ik zeggen.
  Blijft gewoon ronduit vervelend dat er rotte appels zijn die snel veel geld willen verdienen.
  Vlees bijmengen in brok dan maar weer?

 • joannes

  In welke sector zitten geen rotte appels @iptho1? Eerst hadden we de oud ijzer handel, toen de auto handel, toen de handel, de vleeshandel, en in middels de banken, de vakbondsbestuurders en vergeet niet de Politicy! Kortom als iemand een bocht af wil snijden zijn er altijd mogelijkheden blijkbaar. Wat veranderd is, is de schaal waarop zoiets nu kan verspreiden en, niet te vergeten, de schijnveiligheid die gesuggereerd wordt door al die aanbieders en regelgevers. Vroeger lette je op, tegenwoordig wordt vertrouwen - of onachtzaamheid- geschonden!

 • gerjan slingenbergh

  Hoe kun je nou een paar weken na het bedrog zeggen dat het geen blijvende imago schade geeft. Dat weet je pas na een langere periode.

 • Elevage

  ja Slingenbergh@ daar heb je wel gelijk in, maar feit blijft dat al dat negatieve geneuzel en opgeklopte gedoe geen enkele positieve bijdrage levert!
  Deze meneer probeert in ieder geval ergens de benen aan de grond te houden, voordat er allerlei wilde verhalen de ronde gaan doen. Bedankt meneer van de Riet!

 • jordi 1455

  wakker dier maakt hier weer gretig gebruik van om zieltjes te winnen.

 • Coanma

  Deze meneer van de Riet schreeuwt dit zo hard in de hoop dat iedereen maar weer net doet alsof er niets is gebeurd, wel zo prettig, want wie wil er nu leven met al deze vervelende zaken? Wij Nederlanders zijn in zijn algemeenheid graag bereid de boel te vergeten en naast ons neer te leggen, zo rustig...

 • koestal

  slingenberg @ de mens moet toch weer eten ,dus ook weer winkelen !

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.