Home

Nieuws 3336 x bekeken

Gebarsten silo van binnen en buiten gekeurd

Rijkevoort - De opengebarsten mestsilo in Rijkevoort is vorig najaar van binnen en buiten gekeurd, zeggen verschillende bronnen die bij de keuring betrokken zijn geweest.

Een van hen is Lam Nabuurs, vader van de eigenaar van de mestsilo. Hij zegt dat bij de keuring aan de binnenzijde gebruik is gemaakt van een rolsteiger en bouwlampen.

De mestsilo barstte door nog onbekende oorzaak open en veroorzaakte een grote ravage op het bedrijf van melkveehouder Nabuurs. Een naastgelegen stal liep grote schade op en een bedrijfsmatige dahliastekkerij van de echtgenote van de melkveehouder werd onder de mest bedolven. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het is nog de vraag hoe groot de omvang van de schade is, zegt Nabuurs.

Nabuurs reageert op een eerder bericht in Boerderij Vandaag, waarin werd gesuggereerd dat de inspectie van de silo mogelijk niet naar behoren zou zijn geweest. "Ik was erbij toen de silo gekeurd werd. De inspecteur heeft van binnen en buiten gekeken. De silo was juist gerepareerd en helemaal schoon van binnen en buiten. Mijn zoon wilde dat er goed naar gekeken werd en dat is ook gebeurd. Het was echt niet zo dat iemand even om de silo heeft gelopen, een borreltje dronk en dat het daarmee klaar was. De silo is van binnen en buiten goed geïnspecteerd."

Of registreer je om te kunnen reageren.