Home

Nieuws

Fransen willen Europese actie tegen voedselafval

Parijs - De Franse staatssecretaris voor landbouw Guillaume Garot probeert zijn collega’s in andere landen te overtuigen van een Europese aanpak van de grote hoeveelheden voedsel die in het afval belanden.

Garot besprak dat inmiddels met de landbouwministers van Groot-Brittannië, Duitsland en Italië. Volgens de wereldvoedselorganisatie wordt jaarlijks 1,3 miljard ton nog bruikbare levensmiddelen weggegooid. In de geïndustrialiseerde landen belandt soms de helft van de voeding in de vuilnisbak. Garot wil daartoe in eigen land met producenten, winkeliers en andere betrokken een ‘nationaal pact tegen de voedselverspilling’ afspreken. De Franse bewindsman trekt zijn initiatief echter graag in breder verband. "We hebben samen veel te doen. Het is noodzakelijk om onze acties tegen deze verspilling te coordineren", aldus de bewindsman.

Of registreer je om te kunnen reageren.