Home

Nieuws laatste update:19 feb 2013

Frans vleesbedrijf krijgt vergunning terug

Castelnauderay – Het Franse vleesbedrijf Spanghero, dat een centrale rol lijkt te spelen in het paardenvlees schandaal, heeft de vergunning voor het fabriceren van vleesproducten tijdelijk terug. Daarmee is de werkgelegenheid van de 300 werknemers voorlopig gered.

Dat heeft minister Le Foll van landbouw maandagmiddag laten weten. Spanghero was de vergunning vorige week ontnomen nadat het bedrijf er van werd verdacht honderden tonnen paardenvlees te hebben ‘omgekat’ tot rundvlees dat vervolgens is verwerkt in enkele miljoenen lasagne-maaltijden die in dertien Europese landen zijn verkocht. Het paardenvlees was afkomstig uit Roemenië en volgens Franse bronnen geleverd door het Nederlandse Draap.
Door de maatregel dreigden de 300 werknemers van Spanghero hun baan te verliezen. Voor hen was inmiddels tijdelijke werkloosheid aangevraagd. De bonden, die vinden dat het personeel daardoor de dupe wordt van acties van de directie, zouden maandag overleg voeren met de meest betrokken bewindslieden. Voorafgaand daaraan deelde Le Foll al mee de vergunning tijdelijk weer terug te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.