Home

Nieuws 728 x bekeken 1 reactie

Europese ministers bijeen over paardenvlees

Brussel - De Europees commissaris Tonio Borg (Gezondheid) en Europese ministers komen woensdag in Brussel bijeen om het schandaal rond paardenvlees in producten die worden verkocht als rundvlees te bespreken.

Dat heeft de voorzitter van de EU, Ierland, maandag laten weten.

De Ierse minister van landbouw Simon Coveney wil het hebben over "alle stappen die maar nodig zouden kunnen zijn om deze kwestie op EU-niveau uitgebreid te adresseren''.

Het gaat hierbij om een zaak van verkeerd labelen, niet om voedselveiligheid. Er zijn volgens een woordvoerder van Borg geen aanwijzingen dat er bijvoorbeeld te veel medicamenten in het paardenvlees zitten.

Eén reactie

  • joannes

    Precies, wanneer de media gaat interpreteren wat er met paardenvlees aan de hand is, is het te laat. Paardenvlees heeft wanneer het goed is dezelfde strenge controles als rund of varkensvlees en is gewoon een vleessoort. Dat die laberatoria willen scoren met hun ontdekking heeft volgens mij meer met hun eigen business te maken dan met de volksgezondheid. Al zijn er natuurlijk ook wetten op etikettering van toepassing tav informmatie e.d. . Daarbij zullen de verschillende eetgewoonten en affecties een rol spelen voor het eten van paardenvlees. Maar zoals altijd: het spectakel wordt onvoldoende diep geanalyseerd in de media gerapporteerd om het spectakel aan te wakkeren en uiteindelijk zijn het ministers die deze issues oppakken voor een zaak die slechts etikettering betreft en absoluut niet levensbedreigend is. Het is maar hoe je de verhoudingen ziet! Op deze manier creëerd de Media het werk voor de Ministers.

Of registreer je om te kunnen reageren.