Home

Nieuws 1466 x bekeken 4 reacties

Enquête: geen bezwaar tegen paardenvlees

Amsterdam - Van de Nederlanders heeft 81 procent geen morele bezwaren tegen het eten van paardenvlees, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, in opdracht van NU.nl.

Een nog groter deel (90 procent) vindt het zelfs prima als het verkrijgbaar is in de supermarkt, mits het eerlijk wordt vermeld.

Meer dan de helft van de ondervraagden (61 procent) heeft al eens paardenvlees gegeten. Van de mensen die dat niet hebben gedaan, is slechts 11 procent van plan het eens te proberen.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2.500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.

Laatste reacties

 • joannes

  Het is zo Cruijffiaans; ¨elk nadeel heeft een voordeel ¨ ! Zo zie je maar dat de paardenslager te weinig heeft geadverteerd. De paarden zullen gevraagd gaan worden!

 • Coanma

  Inderdaad, hoe geef je aan deze schandelijke zaak maar weer een 'positieve' wending...

 • piepertje

  niets lekkerder dan warme paardenworst

 • Hoflindenoord

  De kwaliteit van het vlees van onze koudbloed hengsten is uitstekend.
  Ik geniet er van, als ik onze veulens lekker zie groeien gedurende het weideseizoen. Tot heden stuur ik ze enkele reis België. Hopelijk gaan de consumenten in Nederland nu meer culinair genieten van paardenvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.