Home

Nieuws 835 x bekeken 3 reacties

Duitsland wil veelomvattend handelsverdrag VS

Berlijn - De EU moet een veelomvattend handelsverdrag inclusief de landbouw sluiten met de VS. Dat vindt de Duitse minister van economische zaken Philipp Rösler. Rösler, die sprak met tijdschrift Der Spiegel, suggereert dat Zuid-Europese landen een gelimiteerd verdrag willen dat niet of heel beperkt over landbouw gaat.

"We gaan voor een grote doorbraak en zoeken niet naar een minimale consensus", aldus Rösler. "Het zou schadelijk zijn om de agenda op voorhand te beperken en bepaalde sectoren uit te sluiten." Volgens een studie van instituut Ifo, uitgevoerd in opdracht van Rösler, blijkt dat een beperkt verdrag de economische groei al met 0,1 procentpunt vergroot.

De voordelen zijn echter in de ramingen groter wanneer afspraken worden gemaakt over technische standaarden, veiligheidsstandaarden en mededingingsregels. De VS en EU willen in juni aanvangen met onderhandelingen. Vertegenwoordigers van de landen spraken in 2012 in voorbereiding over een serie onderwerpen maar bleven het oneens over dossiers als transgene gewassen en hormoongebruik bij vleesproductie.

Laatste reacties

 • joannes

  Dat begrijp ik dat Duitsland dat wil met zijn autoproductie en machinebouw. Misschien dat Frankrijk, wijn en luxe artikelen, nog een beetje voordeel heeft maar Nederland met zijn Agrarische producten zal gedwongen worden de massaproductie uit de US te tolereren. Nu, tel uit je winst. Je mag hopen dat ze dit nog eens goed door rekenen en denken.

 • Jaap 109

  Is het nu nog niet duidelijk ?

  Duitsland is bezig met een economische oorlog alleen voor hun eigen gewin.
  De grenzen wagenwijd open voor alle Chinese producten gevolg; overal Chinese winkels (die allemaal mafia gerelateerd zijn) vooral in de zuidelijke landen die alle lokale winkeliers de deuren doen laten sluiten (ze veranderen ook nog eens elke 5 jaar hun naam en betalen nagenoeg geen belasting). Duitsland vaart er wel bij door te exporteren naar China als één van de weinigen. In de zuidelijke landen neemt de werkloosheid door Duits beleid alleen maar toe. Dit is maar 1 duidelijk voorbeeld van de vele.


 • Jaap 109

  Wanneer de grenzen ook nog eens wagenwijd opengaan voor Amerika houd je dan maar vast want hun producten zijn zo wie zo al 20% goedkoper alleen al door koersverschil.

  Regel alles eerst maar eens goed binnen Europa waar het nu nog een grote puinhoop is. Waarom zijn er sectoren die opgeofferd moeten worden door dit beleid en dat zullen er meer zijn dan waar we nu op dit moment aan denken!. Wat eenmaal weg is komt echt nooit meer terug.
  Duitsland heeft veel te veel macht in Europa. Is de macht in Europa nog wel evenredig verdeeld ? We hebben in het verleden alles weggegeven aan macht, de kleine landen zijn alleen nog maar ja-knikkers.
  We zijn hard op weg om één finacièle unie te worden het lijkt erop dat er al geen weg meer terug is. Dit alles tegen de wil van de gemiddelde Europeaan!
  Dit alles en alleen maar om de macht van voornamelijk Duitsland en Frankrijk.
  Maar wat doen we er aan het lijkt er op dat we het maar hebben te accepteren, onze macht is allang verspeeld.
  Groeten vanuit Portugal
  (waar het door dit beleid alleen maar slechter zal worden, wat ze tot nu toe ook al aardig is gelukt door het beleid van de TROIKA)
  Jaap

Of registreer je om te kunnen reageren.